Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

*Cartelul șefilor* din Poliție
Categorie:   Din lume  Autor:  MOLDOVAN Raluca  Data:  19.01.2018  Ora:  09:59  Citiri:  572

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie denunță existența unui „cartel al şefilor” la Poliţia Capitalei, acuzând că posturile sunt ocupate aproape exclusiv prin împuterniciri, nu scoase la concurs, şi că împuternicirile şi examenele sunt susţinute pe „acelaşi algoritm: pile, relaţii, nepotisme, obedienţă”.

Potrivit sindicatului, din 2012, când la șefia Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a fost numit chestorul Marius Voicu,
scara valorilor s-a inversat, iar „meritocrația a fost viciată de pilele și mofturile marelui șef”.

Marius Voicu este în prezent adjunct al Inspectorului General al Poliției Române, dar, până la izbucnirea scandalului referitor la Eugen Stan, poliţistul acuzat de pedofilie, el a ocupat funcţia de adjunctul al fostului şef al Poliţiei Capitalei.

Iată acuzațiile sindicatului:

„Până la domnia lui Voicu, împuternicirea pe o funcție avea caracter de excepție, așa cum este firesc.

Doar că, după poftele chestorului Voicu, „Excepția” a devenit „Regulă”! „Împuternicirea” reprezintă exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere.

Orice polițist din cadrul DGPMB știe că împuternicirea îi asigură împuternicitului funcția și după provizoratul de maxim 6 luni.

Asta pentru că acum guvernează o cutumă: nimeni nu mai are voie să concureze împotriva celui împuternicit, care se bucură de protecția celui care l-a pus pe funcția de conducere. Poate să mai apară vreun candidat pe funcția scoasă la concurs doar ca să asigure „normalitatea” prin figurație!

Mulți ofițeri competenți care îndeplinesc condițiile din fișa postului scos la concurs stau de-o parte plafonați, resemnați ori frustrați fiindcă știu că nu au nicio șansă, ba mai mult, riscă să intre în dizgrațiile șefului. Dacă împuternicitului i se netezește calea spre șefie deplină, asta îl condamnă la slugărnicie față de cel care l-a făcut „Om”.

Asistăm dezolați și neputincioși la ce se întâmplă în Poliția Română… primim ștampila de „violator”, „corupt” etc. Vedem cum mizerii halucinante ies la suprafață și cum toate încrengăturile duc către șefi șirețeaua construită de Voicu.

Se spune că Voicu a fost nășit de Petre Tobă, sub umbrela căruia, finu’ a avut toată liniștea să transforme excepția în regulă.

De ce tocmai Poliția Română trebuia să fie scânteia crizei naționale în care se află România? Pentru că faptele și abuzurile au fost ascunse de către o rețea bine organizată, care a funcționat în DGPMB și acum poate și la IGPR!

Rezultatul și consecințele „omertei” arată așa: în DGPMB sunt 26 de Secții de Poliție cu aproximativ cinci funcții de conducere pentru fiecare. Peste 90% sunt ocupate de polițiști împuterniciți. Toate funcțiile se află la capătul tentaculelor lui Voicu. Alături de funcțiile din cele 26 de Secții, funcțiile de conducere de la Brigada Rutieră și alte servicii de la nivelul DGPMB completează această „schemă”.

Împuternicirile și examenele sunt susținute după același algoritm: pile, relații, nepotisme, obediență. Chiar dacă chestorul Marius Voicu se află pe plan secund în conducerea DGPMB, lucrurile se derulează pe aceași rețetă și principii, respectând „schema” care asigură șefia unora și masa de slugi, altora.

Funcțiile ÎMPUTERNICIȚILOR îi costă scump pe aceștia pentru că devin datori mai-marilor, cu îndeplinirea unor planuri de lucru absurde, care instaurează sclavagismul la nivel de lucrători operativi.

În pofida tuturor neajunsurilor cu care se confruntă Agenții de Poliție, aceștia trebuie să se transforme în „roboții” preaîmputerniciților care au format caracatița managerilor, pentru care, mai presus de siguranța publică, contează propriile obligații și interese.

Mărturie stau salariile pentru lucrările de excepție sau „primele ministeriale” pe care marii șefi și le acordă între ei! 90% din numărul primelor sunt în buzunarele managerilor! Media este de 2000 de lei în plus la salariu, în fiecare lună, pentru abonații la banii ministerului, bani care ar fi trebuit să îi recompenseze pe cei care muncesc!

Adevărurile halucinante se cunosc, abuzurile curg în continuare, împuterniciții prind rădăcini, sefii se îmbogățesc, „slugile” muncesc și în afara unor discursuri sterile nu vedem nicio schimbare, chiar dacă auzim de nume noi pe funcții.

Este doar o rotație, pe principiul: „vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca proștii!”.

PÂNĂ CÂND?

Domnule Voicu, ați știut de polițistul pedofil? Dacă da, atunci plecați!Ultimele articole de MOLDOVAN Raluca:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT