Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

*REVEDERE* – 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu
Categorie:   Cultura  Autor:  MOLDOVAN Raluca  Data:  10.01.2017  Ora:  19:19  Citiri:  2447

Share:
Voteaza articolul:

Nota 5/5 (1 voturi)

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca, organizează vineri, 13 ianuarie 2017, evenimentul educativ intitulat „REVEDERE” – 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Manifestarea, care va avea loc începând ora 13:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în sala de evenimente Reduta, doreşte să marcheze într-un mod deosebit Ziua Culturii Naţionale şi împlinirea, pe 15 ianuarie, a 167 de ani la naşterea marelui poet român. Astfel, vor avea loc evocări, recitaluri de poezie şi de muzică populară şi cultă.

Invitată specială la acest eveniment este doamna Irina Petraş, preşedintele Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, care va evoca personalitatea poetului Mihai Eminescu. De asemenea, un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj, coordonaţi de profesoara Nicoleta Popa, vor recita versuri din lirica eminesciană.

Momentele muzicale deosebite care vor încânta publicul spectator vor fi susţinute de mezzosoprana Lavinia Bocu, solista profesionistă de muzică populară Mariana Morcan şi Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteş.

Evenimentul, primul din anul 2017 derulat de instituţie, face parte din cadrul unui proiect educativ, iniţiat în urmă cu trei ani de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, şi are ca scop transmiterea către tânăra generaţie a adevăratelor valori ale patrimoniului cultural imaterial. Astfel, în cadrul unor spectacole oferite în parteneriat cu şcolile din oraş şi din judeţ, este prezentată orchestra populară cu descrierea instrumentelor componente, exemplificări prin reperoriu adecvat pentru fiecare instrument în parte, suite de melodii din repertoriul unor interpreţi de renume din folclorul românesc, dar şi rapsozi şi interpeţi de muzică populară.

Manifestarea este deschisă publicului larg, intrarea fiind liberă!

 Ultimele articole de MOLDOVAN Raluca:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT