Cotidianul Transilvan

300 de noi antreprenori, grație proiectului european ANTREPRENORIATUL – ȘANSA TA!, Florești

Comuna Floreşti a demarat proiectul cu titlul “Antreprenoriatul-şansa ta!” proiect co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.
În cadrul acestui proiect, Comuna Floreşti doreşte să sprijine viitori antreprenori în demararea şi dezvoltarea unei afaceri prin acordarea unui ajutor financiar nerambursabil de 40.000 euro.

Proiectul „Antreprenoriatul-şansa ta!” are ca și obiectiv general promovarea culturii antreprenoriale la nivelul Regiunii Nord-Vest prin:

– furnizarea de cursuri de formare antreprenorială, pentru un grup ţintă de 300 persoane din toate judeţele regiunii (Cluj, Bihor, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj) în scopul dezvoltării abilităţilor antreprenoriale şi manageriale;

– furnizarea de  informaţii pentru întocmirea unui plan de afaceri şi demararea unei afaceri;

–  acordarea de asistenţă financiară nerambursabilă pentru minim 65 de afaceri nou create;

– consiliere/consultanţă/mentorat înainte şi după deschiderea afacerii, în vederea creşterii şanselor de a-şi pune în practică ideile antreprenoriale.

Toate cele  300 de persoane care formează grupul țintă participă la cursul de specializare Competențe antreprenoriale. Cele 300 de persoane formate în vederea dobandirii de competenţe antreprenoriale vor avea oportunitatea şi competenţele cerificate de a demara activităţi economice pe cont propriu putand contribui la dezvoltarea economică durabilă a regiunii Nord Vest. După finalizarea programului de formare profesională, persoanele care obțin certificatul de absolvire a cursului vor depune un plan de afaceri, iar în urma evaluării celor 300 de planuri de afaceri, 65 dintre acestea vor fi finanțate, suma maximă fiind de 40.000 de euro. Cele 65 de noi afaceri demarate vor asigura noi locuri de muncă contribuind la dezideratul Staretegiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă 2014-2020, de creştere a gradului de ocupare.

Contact: 
Tel: 0264-265806
e-mail: uatfloresti@yahoo.com
e-mail: contact.antreprenoriatulsansata@yahoo.com
Facebook: Antreprenoriatul sansa ta

Pagina web a proiectului http://www.antreprenoriatulsansata.ro

fb-share-icon0

Leave a Reply