Cotidianul Transilvan

Proiectul european Antreprenoriatul, şansa ta! – Floreşti a ajuns în faza efectuării stagiilor de practică

Proiectul POCU –  “Antreprenoriatul – şansa ta!”- ID 105931 – Comuna Floreşti, își continuă desfășurarea activității menite a implementa pe piața concurențială 66 de firme manageriate de antreprenori pregătiți de Echipa Proiectului.

Concret, proiectul “Antreprenoriatul- şansa ta! a ajuns în etapa de realizare a stagiilor de practică de către cei 66 antreprenori ale căror planuri de afaceri vor beneficia de acordarea ajutorului de minimis pentru înfiinţarea de întreprinderi cu profil non-agricol în mediul urban, ajutor în valoare de 40.00 de euro pentru fiecare plan de afaceri.

Stagiul de practică a fost organizat în cadrul unei întreprinderi existente, funcționale, a cărei activitate economică face parte din aceeași grupă CAEN cu cea aferentă planului de afaceri selectat. Stagiul de pregătire a avut o durată de minim 40 de ore, iar stagiarii au fost coordonați și îndrumați de un reprezentant al întreprinderii selectate, care are un rol de mentor.

La final, participarea la stagiul de practică a fost demonstrată prin prezentarea unui Raport de stagiu de practică în care au fost descries activitățile la care a participat cursantul, Raport semnat atât de cursant, cât și de către reprezentantul legal al întreprinderii.

O dată finalizat stagiul de practică se va intra în luna a 14-a a Proiectului, punct în care firmele nou înființate în baza Planului de Afaceri vor păși efectiv în mediul economic concurențial, urmând a începe să își desfășoare activitatea și să beneficieze de prima tranșă din ajutorul de minimis în valoare totală de maxim 40.000 euro.

fb-share-icon0

Leave a Reply