Cotidianul Transilvan

Gripa închide școlile. Fără cursuri vineri, 25 ianuarie

Printr-un Ordin al Ministrului Învățământului (nr. 3097 din 23.01.2019) cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar (clasele I-XII, plus grădinițe) au fost suspendate pentru data de vineri, 25 ianuarie. Motivul este gripa care face ravagii mai ales în colectivități, la nivelul unităților de învățământ, în rândul copiilor / elevilor.
Numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 34, miercuri fiind confirmate şase noi decese. În România nu a fost, încă declanșată epidemie de gripă deoarece, potrivit Ministerului Sănătății, ne aflăm la a doua săptămână cu caracter epidemic, întrucât numărul cazurilor de infecții respiratorii a crescut cu 20%. Dacă și în a treia săptămână se va menține fenomenul, va fi declarată epidemia.

Conform raportărilor Institutului Național de Sănătate Publică, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca și săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% față de nivelul așteptat, arată Ministerul Sănătății.

În cazul în care și a treia săptămâna consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarată oficial epidemia de gripă.

fb-share-icon0

Leave a Reply