Cotidianul Transilvan

Partidul Realitatea, partidul Dinamo și partidul USRI

Mai zilele trecute, Cozmin Gușă anunța și protesta la blocajul din înregistrarea Partidului Realitatea TV. Culmea, blocajul are loc într-o perioadă extrem de permisivă în materie de înființare a unor noi partide. Legislația mai veche prevedea mii și mii de semnatari în mai multe județe, făcînd înregistrarea unui partid extrem de dificilă. Ea a deschis și calea unor afaceri cu partide la sertar, înscrise legal și nefuncționale. Într-o asemenea perioadă și cu o asemenea legislație permisivă, Cozmin Gușă sare în mijlocul pieței și se plînge de obstrucții de tot felul.

Ce vrea Cozmin Gușă? Un partid al Realității TV, care să-i cuprindă pe toți cei care ascultă cu sufletul la gură emisiunile duduii Rifai (dac-or fi existînd unii) și ale lui Rareș Bogdan. Și ce să facă respectivul partid? Să lupte împotriva ciumei roșii, să țină cont de părerile și indicațiile prietenului Hellvig și să urmeze isteriile bolborosite ale lui Rareș Bogdan și ale lui Oreste at.comp. (pardon, regizorelul vrea partid cu altă televiziune). Și să contribuie la înființarea unei balamale politice în favoarea așa-zisei drepte românești, alcătuită din SRI, PNL, DNA, SIE, USRI etc.

În mod normal, apariția unui partid al Realității TV ca laborator de idei și strategii al geostrategului Cozmin Gușă ar deschide drumul și pentru un partid România TV condus de Victor Ciutacu, mai ales că vedeta din cartierul Rahova se consideră mai informată și mai abilă decît Cozmin Gușă. În plus, ar avea garantată și o filială la Belgrad. Nu mai vorbim despre posibilitatea apariției unui partid al Antenei 3 sau al Speranței TV! Și dacă un judecător șturlubatic ar semna pentru înscrierea în registrul partidelor politice a Partidului Realitatea TV, ce-ar face? Am repeta experiența României Mari cu Corneliu Vadim Tudor pe post de moț, steag, ideolog și trompetă. Toată perturbarea generată de PRM s-ar repeta cu Rareș Bogdan (un Vadim neliterar, cu memorie mai scurtă și cu o cultură de net). Iar geostrategul extins și la artele marțiale ar ține ședințele de birou și congresele în direct din studio sau prin skype de la Cluj sau de la Oradea, călcîndu-le în picioare pe toate partidele fără organ, fără post de radio sau fără un pîrlit de ziar.

Așa stînd lucrurile, validînd România primul partid cu trompetă video, de ce n-ar încerca unii să înregistreze și Partidul Dinamo? Cadre ar avea, susținători, de asemenea. Și ar avea și public țintă și profil putînd să lupte împotriva hoților mărunți, fără să se calce pe picioare cu DNA, SRI și cu Partidul Realitatea TV, dedicate orbește unei anticorupții pînă la nivelul pisicilor. A fost un fel de Partid Steaua pînă cînd Gigi Becali a pierdut marca, dar nici acum nu-i tîrziu ca profetul din Pipera să lanseze Partidul FCSB.
Voiam să scriu și despre posibilitatea ca SRI-ul să-și înființeze și el un partid anti-corupție dar mă opresc pentru că el a avut grijă și și-a înființat deja. În plus, luptă împotriva acestei racile și prin oamenii săi din celelalte partide.

Din păcate, nu sunt eu cel potrivit să-l lumineze pe Cozmin Gușă, supărat că jucăria sa (preluată discutabil și aflată încă în faza de dosar penal) nu poate deveni partid politic.
Dorința sa disperată de a controla un partid politic după eșecul PIN și după excluderea de la PSD și după ce a fost hîșîit de Traian Băsescu din ograda PD este clocotitoare. Dar este lipsită de o minimă logică politică, jurnalistică și de orice acoperire legală. Trei oameni pot înființa un partid, fie ei și șmecheri sau impostori.

Dar un sereleu, fie el gălăgios și în insolvență, și cunoscut, și chitit pe dușmanii poporului, și trompețind diverse proiecte mărețe, NU!

fb-share-icon0

Leave a Reply