Cotidianul Transilvan

Salvamontiștii caută pe Facebook un nume pentru câinele salvator al victimelor din avalanșe

Salvamontiştii caută pe Facebook (la adresa https://www.facebook.com/romania.salvamont/?ref=br_rs ) un nume pentru câinele care va face parte din prima unitate canină de avalanşă din Prahova. Internauţii sugerează nume precum Scânteie, Carp, Hope, Omu sau Legend. În ţară există doar 13 câini care caută victime după avalanşe.

“Îmi trebuie un nume pe care să fiu strigat, atunci când lucrez, pe munte şi acasă”. Aşa sună anunţul făcut de salvamontişti, iar internauţii sunt provocaţi să găsească un nume pentru patrupedul din rasa Border Collie care va face parte din prima unitate canină de avalanşă din Prahova.

Printr-o postare făcută pe Facebook de către salvamontişti, oamenii sunt îndemnaţi să-l ajute pe cel care va fi coordonatorul câinelui să-i găsească patrupedului care va căuta victime în avalanşă un nume.

Sunt viitorul câine de avalanşă de la Salvamont Prahova. Încă nu am un nume… Îl ajutaţi pe Sergiu Frusinoiu, viitorul meu conductor, să îmi găsească un nume? Numele meu de canisă este Legend New Gold Box, dar îmi trebuie un nume pe care să fiu strigat, atunci când lucrez, pe munte şi acasă. Promit să fiu un câine destoinic, pe care să-l iubească toţi colegii salvatori montani din Bucegi!”, scrie în postare.

Postarea are deja zeci de distribuiri, iar aproape 200 de persoane au comentat şi au venit cu propuneri. Printre numele propuse se numără Carp, Hope, Legend sau Scânteie.

“Bucegi sau salvaluş (căţeluş + salvator)”, scrie o internaută.

“Arpi Nistor Hope, cred că ţi s-ar potrivi”, adaugă o altă persoană.

O femeie crede că i s-ar potrivi numele “Omu”, pentru că valorează cât un om sau chiar mai mult într-o operaţiune de salvare şi pentru că este posibil să salveze oameni pe cele mai înalte vârfuri, precum Vârful Omu. “Legend e un nume superb! Eu l-aş folosi. Mai ales dacă va deveni un faimos câine de avalanşă”, scrie un alt utilizator.

fb-share-icon0

Leave a Reply