Cotidianul Transilvan

Hoți reținuți și infracțiuni rutiere

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 6 Poliție au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, faptă prevăzută de Codul penal.

Pentru probarea activității infracționale, au fost efectuate percheziții la domiciliile a două persoane.

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 6 Poliție, sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea unor furturi.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bijuterii și bunuri care fac obiectul unor dosare penale instrumentate de către polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție 5 și 6, din Cluj-Napoca. De asemenea, au fost ridicate obiecte de îmbrăcăminte și alte bunuri, au fost prelevate și recoltate probe biologice, pentru efectuarea de expertize/comparații criminalistice.

Conform probatoriului administrat, în perioada 28 noiembrie 2018 – 14 ianuarie 2019, cei doi bărbați, de 34 și 31 de ani, din Cluj-Napoca și Cara, ar fi pătruns fără drept în trei locuințe din Cluj-Napoca și ar fi sustras bani și bijuterii. În două cazuri, cei doi ar fi reușit să pătrundă în locuințe, după ce și-ar fi declinat calități false în fața proprietarilor.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 11.000 de lei, recuperat parțial.

În urma activităților derulate și a probelor administrate,  polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore pe cei doi, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (trei acte materiale).

În cursul zilei de azi, bărbații vor fi prezentați magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

INFRACŢIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI

                    Poliţiştii Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat de 51 de ani, din municipiul Dej , judeţul Cluj, care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 07.10, poliţiştii Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat de 51 de ani, din municipiul Dej, în timp ce conducea un autoturism pe strada Avram Iancu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,75 mg/l conform rezultatului testării cu aparatul etilotest.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

Poliţiştii Biroului de Siguranţă Publică Dej au depistat un bărbat de 48 de ani, din oraşul Beclean, judeţul Bistriţa Năsăud, conducând fără permis.

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, poliţiştii Biroului de Siguranţă Publică Dej au depistat un bărbat de 48 de ani, din oraşul Beclean, judeţul Bistriţa Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Mai, din municipiul Dej, deşi nu este deţinător de permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

          Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 48 de ani, din Bucureşti, conducând un autoturism deşi avea suspendat dreptul de a conduce.

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 48 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1C, pe raza localităţii Buneşti, judeţul Cluj, deşi avea suspendat dreptul de a conduce.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată,  faptăprevăzută  și pedepsită de Codul penal.

*****

ACTIVITĂŢI DE INFORMARE ŞI PREVENIRE

          Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi de prevenire a victimizării copiilor, în cadrul Proiectului „Şcoala Siguranţei TEDI”.

La data de 31 ianuarie a.c., politiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat activităţile de informare şi prevenire a victimizării copiilor, activităţi derulate în cadrul Proiectului  „Şcoala Siguranței Tedi”.

Activităţile au fost desfăşurate cu elevii Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”, din municipiul Cluj-Napoca, tema discuţiilor fiind prevenirea accidentelor rutiere în care aceștia pot fi implicaţi în drumul spre/ de la şcoală, cum circulăm în siguranţă în mijloacele de transport în comun, în autoturismele părinţilor sau cum ne alegem corect locurile de joacă.

La activităţi au participat aproximativ 100 de copii şi 4 cadre didactice.

*****

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR BIROULUI RUTIER CLUJ-NAPOCA

                    La data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au organizat o acţiune de  prevenire a accidentelor de circulație.

La data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiilor 5, 6 şi 7, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor de circulație şi de impunere a unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 4 infracţiuni la regimul rutier şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată, 2 permise de conducere.

Polițiștii vor continua acțiunile.

          *****

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, LA DEJ

          Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au organizat o acţiune de menţinere a unui climat de siguranţă publică în municipiu.

La data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au desfăşurat o acţiune de menţinere a unui climat de siguranţă publică în municipiu.

Astfel, au fost controlaţi 10 agenţi economici şi au fost controlate 168 de vehicule. Au fost legitimate 142 de persoane și au fost puse în executare 4 mandate de aducere.

Neregulile constatate de poliţişti au condus la aplicarea a 61 de sancţiuni contravenţionale, 37 dintre acestea pentru abateri de la prevederile legislaţiei rutiere în vigoare, conform O.U.G. 195/2002, 3 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice conform Legii nr. 61/1991 republicată, 5 pentru încălcări ale O.U.G. 97/2005 privind evidenţa persoanelor, 4 pentru încălcări ale Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor fapte de comerţ ilicit, 8 pentru nereguli privind paza bunurilor, conform Legii 333/2003.

Au fost confiscate bunuri în valoare 1100 de lei şi au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată, 4 permise de conducere.  De asemenea, au fost constatate, în flagrant delict, 2 infracţiuni la regimul rutier, una de conducere fără permis şi una de conducere sub influenţa alcoolului.

Polițiștii vor continua acțiunile.

fb-share-icon0

Leave a Reply