Cotidianul Transilvan

Prezidențiale 2019: Dragnea, mâncat cu tot cu fulgi şi cu mustaţă

Varianta A. Dacă Liviu Dragnea va candida la funcţia de preşedinte al României va lua o bătaie soră cu Moartea din Carpaţi. Dacă Victor Ponta a pierdut, în condiţiile în care era peste partidul care stătea foarte bine în opţiunile de vot, vă daţi seama ce înfrângere ruşinoasă ar suferi Liviu Dragnea, în condiţiile în care acesta este cu mult sub procentele partidului. Un partid umilit în algerile prezidenţiale ar intra cu şanse diminuate în 2020, an în care sunt programate alegerile locale şi cele generale. În încercarea de a îndrepta situaţia cât de cât, social-democraţii l-ar fugări imediat pe Liviu Dragnea.

Varianta B. PSD participă cu un alt candidat la alegerile prezidenţiale. În campania electorală, opozanţii vor repeta la nesfârşit că aşa cum Liviu Dragnea se află în spatele premierului şi-l manevrează, acesta va face acelaşi lucru cu preşedintele. În cazul unei înfrângeri, lui Liviu Dragnea i se va reproşa strategia greşită, iar candidatul la prezidenţiale, având câteva milioane de voturi în spate, va avea pretenţia să preia conducerea partidului. În cazul puţin probabil că PSD ar câştiga alegerile de la finele acestui an, centrul de putere din partid se va muta la Palatul Cotroceni şi puterea lui Liviu Dragnea se va diminua treptat-treptat până când va dsipărea cu totul.

Varianta C. PSD şi ALDE îl desemnează pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidat la prezidenţiale. Ca şi în cazul variantei B, despre domnul Tăriceanu se va vorbi ca despre candidatul în spatele căruia se află domnul Dragnea, şansele acestuia diminuându-se drastic. Dacă domnul Tăriceanu ar câştiga, centrul de greutate în coaliţie se va muta spre ALDE, iar PSD se va prezenta la alegerile din 2020 ca un partid de mâna a doua. Îngrijoraţi de apropierea anului electoral, pentru a-şi salva posturile, unii social-democraţi vor migra la alte partide, în special la ALDE. Lui Liviu Dragnea i se va reproşa că ditamai partidul s-a făcut de râs nepropunând un candidat şi strategia greşită, în cazul înfrângerii domnului Tăriceanu, sau slăbirea partidului, în cazul victoriei domnului Tăriceanu.

Aşadar, într-un an de zile, Liviu Dragnea va fi un oarecare pe scena politică românească fiindcă va fi mâncat de-ai lui cu fulgi, cu ciorapi flauşaţi, cu sandale şi cu mustaţa lui de grevist ceferist din februarie 1933 cu tot. Pesediştii nici până acum nu au priceput că atâta timp cât Liviu Dragnea se află în fruntea lor nici măcar nu pot să viseze la funcţia de preşedinte al României şi că din cauza acestuia vor obţine rezultate modeste la alegerile locale şi la cele generale de anul viitor.

Sorin Avram, cotidianul.ro

fb-share-icon0

Leave a Reply