Cotidianul Transilvan

Infracțiuni rutiere și mandat de executare a pedepsei

INFRACŢIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI

La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 10.20, poliţiştii Biroului Rutier Turda au depistat un bărbat de 32 de ani, din oraşul Petrila, judeţul Hunedoara, care conducea un autoturism pe strada Clujului, din municipiul Turda, deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată,  faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

          La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 13.40, poliţiştii Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat de 44 de ani, din municipiul Dej, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Şomcutului, fără a avea permis de conducere.

În urma controlului documentelor prezentate de către bărbat, poliţiştii au stabilit faptul că permisul de conducere prezentat ca fiind emis de autorităţile din Marea Britanie nu conținea elementele de securitate  necesare, existând suspiciunea că este  fals, iar acesta nu este deţinător de permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere  unui vehicul fără permis şi uz de fals,  fapte prevăzute şi pedepsite Codul penal.

*****

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI PUS ÎN APLICARE

          Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea  privind un bărbat de 40 de ani, din comuna Ceanu Mare, judeţul Cluj.

La data de 5 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoare privind un bărbat de 40 de ani, din comuna Ceanu Mare, judeţul Cluj.

Pe numele bărbatului, magistraţii Judecătoriei Turda au emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate pe o perioadă de 1 an de zile pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Cel în cauză a fost condus şi predat reprezentanţilor Penitenciarului Gherla în vederea executării pedepsei.

****

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR

          Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secţia 2 Poliţie Cluj-Napoca au desfăşurat o serie de acţiuni în vederea prevenirii și combaterii consumului de substanţe interzise pe raza de competenţă teritorială a secţiei.

În perioada 31 ianuarie – 5 februarie a.c. poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Cluj-Napoca au organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni pentru menținerea unui climat de siguranţă publică pe raza de competenţă teritorială a secţiei.

Acțiunea s-a derulat în scopul prevenirii și combaterii consumului de substanţe interzise, dar şi a altor fapte de natură să aducă atingere siguranţei publice.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost depistate 8 persoane care aveau asupra lor substanţe susceptibile a fi interzise. În privința acestora, a fost sesizată unitatea competentă material pentru continuarea investigațiilor.

De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 3 infracţiuni la regimul rutier şi au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 pentru abateri de la legislaţia rutieră în vigoare conform O.U.G. 195/2002, iar 9 pentru tulburări ale ordinii şi liniştii publice conform Legii 61/1991, republicată.

*****

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA RUTIERI, LA CLUJ-NAPOCA

          Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor de circulație şi de impunere a unui climat de siguranţă  rutieră în rândul participanţilor la trafic.

La data de 6 februarie a.c. în intervalul orar 01.00 – 04.00, poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere pe raza municipiului Cluj-Napoca şi de impunere a unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 66 de persoane şi au fost controlate 57 de vehicule.

În urma activităţilor desfăşurate, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată, 2 permise de conducere.

Polițiștii vor continua acțiunile.

          *****

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, LA DEJ

          Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej şi cei ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi impunerea unui climat de disciplină în randul participanților la trafic.

La data de 5 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej, au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor de circulație şi de impunere a unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, a celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, care conduc sub influența alcoolului și a pietonilor care traversează neregulamentar și se expun riscului de a fi accidentați.

În urma activităţilor desfăşurate și a abaterilor constatate,  poliţiştii au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, 7 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 1 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric, 6 pentru opriri neregulamentare, 12 pentru alte diferite abateri de la legislaţia rutieră.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, 4 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza municipiului Dej, pe D.N. 1C şi D.N.17, pe raza comunelor Căşeiu, Câţcău şi Cuzdrioara.

fb-share-icon0

Leave a Reply