Cotidianul Transilvan

Regal cu balonul oval pe Cluj Arena. Stejarii, învinși de Giorgia

          Nationala de rugby a Romaniei a pierdut meciul de debut din sezonul 2019 al Rugby Europe Championship, fiind invinsa de Georgia, cu 18-9 (3-6). Lelos au pastrat astfel Cupa Antim Ivireanu, trofeu care se pune in joc in intalnirile directe dintre cele doua tari.

Romania a inceput bine meciul care a avut loc pe Cluj Arena si s-a distantat la 6-0, prin loviturile de pedeapsa transformate de Florin Vlaicu (min. 8 si min.27). Lelos au revenit in meci si au reusit sa reduca ecartul tot printr-o penalitate, marcata de Tedo Abjandadze. Imediat dupa reluarea jocului in repriza secunda, Georgia a intors scorul printr-un eseu de penalizare (min.45), conducand cu 10-6. In minutul 67, georgienii au initiat o actiune pe partea dreapta si Beka Gorgadze a dus faza pana la capat cu un eseu la colt, din pozitie dificila Tedo Abzhandadze irosind transformarea. Florin Vlaicu a mai punctat o data pentru Stejari (min. 72), insa Tedo Abjandadze a refacut diferenta in ultimul minut de joc.

“A fost un meci greu, noi am crezut in victorie, suntem singura echipa care le poate ridica probleme georgienilor. Ei se pregatesc pentru Cupa Mondiala, dau tot ce au mai bun, insa si baietii nostri au luptat cu indarjire, mai ales in prima repriza. In a doua jumatate am facut niste greseli care ne-au costat, au dat ocazia adversarilor sa marcheze eseu. A fost un meci dificil, a fost primul meci dupa un an greu, ne-am fi dorit un alt rezultat. Nu pot sa neg ca sunt trist, probabil ca noi toti, dar trebuie sa ne gandim la viitor, iar acest viitor, judecand dupa cum sunt tinerii jucatori de la echipa, va fi unul cu victorii frumoase”,a declarat Marius Tincu, antrenor principal interimar al Romaniei.

Meciul de astazi, 9 februarie cu Georgia, a avut o semnificatie aparte pentru Valentin Calafeteanu care a facut selectia cu numarul 100 pentru Stejari, in timp ce pentru Andrei Ursache a  fost ultimul meci pentru Stejari, acesta anuntandu-si retragerea de la echipa nationala.

fb-share-icon0

Leave a Reply