Cotidianul Transilvan

Trei noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației

Ministerul Finantelor Publice lansează trei noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației. Titlurile de stat Tezaur urmează să fie emise luni, 4 februarie 2019, cu scadențe la 2, 3 si 5 ani si dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%.  Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 4 si 22 februarie 2019 de la unitătile Trezoreriei Statului;  între 4 si 21 februarie 2019 prin reteaua de oficii postale ale Postei Române, din mediul urban, si până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile si nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat care sunt lansate în data de 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată si au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă mostenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă această calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitătile vor fi stabilite în functie interesul manifestat de investitori.

Prospectul de emisiune si orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro  (sectiunea Tezaur),  www.datoriepublica.mfinante.gov.ro,  https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro.

fb-share-icon0

Leave a Reply