Captură de 551.600 țigarete de contrabandă

27.580 pachete de țigări de contrabandă confiscate de inspectorii vamali  din cadrul Biroului vamal de frontieră SIGHET

În data de 12.02.2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sighet au descoperit, la intrarea în România, 551.600 ţigarete de proveniență ucraineană, ascunse în pereții laterali și în plafonul unui microbus.

În data de 12.08.2018, în jurul orei 18:50, în urma unui control vamal efectuat pe sensul de intrare în România, dinspre Ucraina, asupra unei autoutilitare înmatriculată în județul Maramureș, condusă de cetățeanul ucrainean L.I. în vârstă de 32 de ani, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de Frontieră SIGHET au descoperit 551.600 bucăți de ţigarete netimbrate, de proveniență ucraineană. Țigările au fost ascunse în plafonul autovehiculului, pe toată lungimea lui, în pereții laterali ai compartimentului de marfă, în interiorul ușilor din spate și în ușa laterală, precum și sub bancheta din față. Totodată, în urma controlului vamal  s-au descoperit țigări și într-un locaș confecționat artizanal prin dublarea peretului despărțitor dintre compartimentul de călători și cel de marfă.

Valoarea în vamă estimată a ţigărilor sustrase de la controlul vamal este în cuantum de 58.300 lei.

Existând indiciile săvârșirii infracțiunii de contrabandă prevăzută și pedepsită de  art. 270 alin. 2 lit. a) din Codul vamal al României, cazul a fost predat organelor poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

PRINT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *