Cotidianul Transilvan

Proiectul POCU – “Antreprenoriatul – şansa ta!”- ID 105931 – Comuna Floreşti este gata să trimită în mediul de afaceri 65 de noi firme

La Florești, grație muncii echipei de implementare, continuă Proiectul POCU –  “Antreprenoriatul – şansa ta!”- ID 105931 – Comuna Floreşti. În cadrul acestuia, un grup țintă a fost format în abilități antreprenoriale, iar apoi un număr de 66 Planuri de afaceri au fost selecționate pentru a beneficia de un ajutor de minimis în valoare de maximum 40.000 de euro, pentru înfiinţarea de întreprinderi cu profil non-agricol în mediul urban.

În vederea atingerii obiectivului de crestere a ocupării în regiunea Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare si Sălaj) prin susţinerea înfiinţării şi dezvoltării de intreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană, acordarea de asistenţă financiară nerambursabilă pentru minim 65 de afaceri nou create, precum şi creearea a cel puţin 130 noi locuri de muncă, echipa de implementare din cadrul proiectului continuă activitatea de consiliere şi consultanţă oferită beneficiarilor de ajutor de minimis.

Concret, după efectuarea perioadelor de practică în firme cu cod CAEN similar, antreprenorii identifică în prezent potențialii parteneri de afaceri și testează piața, totul sub îndrumarea și consilierea echipei de implementare a Proiectului. În perioada ianuarie 2019-martie 2019, au fost înfiinţate 65 de firme noi care vor păşi în mediul de afaceri şi cărora le dorim succes.

fb-share-icon0

Leave a Reply