Cotidianul Transilvan

Acțiuni ale polițiștilor în perioada minivacanței. 64 permise de conducere reținute

În perioada 26 aprilie – 1 mai 2019, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au intervenit la peste 400 de evenimente, pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține liniştea şi ordinea publică. Cea mai mare parte a acestora, respectiv 379, au fost sesizate prin 112.

Polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru siguranța cetățenilor și liniștea comunității. Aceștia au intervenit la 432 de evenimente, pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține liniştea şi ordinea publică. Cea mai mare parte a acestora, respectiv 379, au fost sesizate prin 112.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 490 de sancţiuni, fiind constatate nerespectări ale prevederilor Legii 61/1991, Legii 12/1990, OUG 195/2002, Legii 333/2003 ș.a.

De asemenea, au fost constatate 64 de infracţiuni, 36 dintre acestea fiind fapte contra patrimoniului. În trafic, poliţiştii rutieri au constatat 17 infracțiuni. Totodată, au reținut 64 permise de conducere și retras 9 certificate de înmatriculare.

 

EXEMPLE ACȚIUNI ȘI CONSTATĂRI:

 

*** ACȚIUNI PENTRU VERIFICAREA COMERȚULUI CU PRODUSE DE SEZON

 

În perioada Sărbătorilor Pascale și a Zilei Internaționale a Muncii, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Cluj au acționat pentru verificarea modului în care este respectată legislația referitoare la comercializarea produselor de sezon.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 140.000 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniul comercializării produselor alimentare și nealimentare (Legea 12/1990 R ; HG 984/2005).

Au fost constatate nereguli precum comercializarea de produse fără documente de proveniență, sau produse cu termenul de valabilitate expirat,                           ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare sau comercializarea acestora neetichetate, nerespectarea condițiilor de depozitare, prelucrare și valorificare a produselor alimentare, efectuarea de acte de comerț fără deținerea autorizațiilor necesare.

****INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI

La data de 1 mai 2019, în jurul orei 03:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au depistat un bărbat, de 25 de ani, din comuna Cojocna, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Tritenii de Jos, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

****

La data de 2 mai a.c.,  în jurul orei 03.50, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 29 ani, din Cluj-Napoca, conducând un autoturism pe strada George Coșbuc, din municipiul Cluj-Napoca, având o alcoolemie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de    conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au depistat un bărbat de 34 ani, din comuna Fizeșu Gherlii, județul Cluj, conducând un autovehicul pe strada Crișan, din Gherla, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută şi pedepsită Codul penal.

****

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 17:45, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda au depistat un bărbat de 44 ani, din municipiul Turda, județul Cluj, în timp ce conducea un autovehicul pe un drum secundar din localitatea Bădeni, deși nu poseda permis de conducere.

Inițial, conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul polițiștilor, continuându-și deplasarea, fiind necesară urmărirea și oprirea lui în trafic.

În urma verificărilor, s-a stabilit că vehiculul condus nu avea inspecția tehnică periodică efectuată, având înmatricularea suspendată, fapt pentru care s-a procedat la reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.Totodată, cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute de Codul penal.

****

La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 02:10, poliţiştii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda au depistat un bărbat de  55 ani, din comuna Băișoara, județul Cluj, în timp ce conducea un autovehicul pe  DJ 107 M, din comuna Iara, județul Cluj, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie de peste de 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de    conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 00.00, politiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 35 ani, din municipiul Câmpia Turzii, județul Cluj, conducând un autovehicul pe strada Cucului, din Câmpia Turzii, deși nu deținea permis de conducere.

În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o alcoolemie de peste 0,70   mg/l alcool pur in aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere  și  conducerea unui vehicul fără permis de conducere conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

****

La data de 29 aprilie a.c., în jurul  orei 19.45, poliţiştii din cadrul Compartimentul Rutier Huedin au depistat un bărbat de 21 de ani, din comuna Sâncraiu, județul Cluj, conducând un moped pe DJ 103J din satul Sâncraiu, județul Cluj, deși nu deținea permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 28 aprilie a.c.,  în jurul orei 22:45, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 50 ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Baciului, având o alcoolemie de peste 0,70mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea prelevării de mostre biologice, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 17:15, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat de 51 ani, din municipiul Dej, județul Cluj, conducând un autoturism pe strada Ecaterina Teodoroiu din municipiul Dej, județul Cluj, având o alcoolemie de peste 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de    conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat de 28 ani, din comuna Cojocna, județul Cluj, conducând pe D.N.1C E576, pe raza localității Sânnicoara, un autoturism ce avea montate alte numere de înmatriculare decât cele reale, conform seriei de șasiu.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea in circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare, faptă prevăzută de Codul penal.

fb-share-icon0

Leave a Reply