Cotidianul Transilvan

Pe unde doarme vajnica SOCIETATE CIVILĂ? Dar DNA? Dar DIICOT? Dar Parchetul ?!

Rar ajunge ca o poveste de pe Facebook să îmi stârnească interesul. De data aceasta însă mi-a revoltat fiecare celulă. Povestea e simplă, dureroasă, nedreaptă , strigătoare la cer și plină de semne imense de întrebare!

Acum șapte ani, o familie simplă din Baia de Aramă, județul Mehedinți, a luat în adopție o fetiță. De gâtul mamei adoptive, atunci, s-a agățat încă o fetiță. Părinții au adoptat fata și pe cea de-a doua au luat-o în plasament. Fetele au crescut ca surori și le spun părinților adoptivi / asistenților amternali Mami și Tati! Cu timpul, familia a vrut să ia în adopție și fetița. Atunci nu s-a putut pentru că de ea se interesa o mătușa. cu timpul, acest lucru a devenit posibil, dar, oameni simpli fiind, ei au căzut în capcana funcționarilor de la Protecția Copilului (DGSPC) care susțin că există un proces verbal prin care VERBAL, asistenții maternali declară că nu mai doresc să o adopte pe fată. O aberație juridică! De notat că asistenții maternali aveau drept de preemțiune la adopție (adică erau primii întrebați dacă doresc sau nu să adopte fetița). Imediat după infamul PV apare o familie din SUA care dorește adopția. Lucrurile capătă viteză. “Mama” fetiței susține că familia din SUA a plătit 30.000 de USD pentru adopție și că fetiței, pe lângă testele obișnuite i s-au făcut și teste de compatibiliatte. Familia din Sua are încă doi copii, dintre care unul, de vârsta fetiței, este bolnav.

Între timp, asistenții maternali (Mami și Tati) sunt concediați de DGASPC. Așa nu mai pot invoca nici un pretenție la adopție.

Tribunalul Mehedinți refuză adopția, dar Curtea de Apel o aprobă. Prin sențință definitivă. Care a fost pusă în aplicare de funcționari de la DGSPC, CEI CARE AR TREBUI SĂ ACȚIONEZE STRICT ÎN INTERESUL COPILULUI! Așa că fetița a fost scoasă cu forța din camera sa, în timp ce striga mami și tati nu vreau să plec! Au acționat un vajnic procuror, mare magistrat, mare apărător al drepturilor cetățenilor români și protector al intereselor societății și funcționari DGASPC, CEI CARE AR TREBUI SĂ ACȚIONEZE STRICT ÎN INTERESUL COPILULUI! Plus o serie de politisti mascați angrenati in dispozitiv la fata locului.

SUNTEM NOI OARE NORMALI LA CAP ?!?!?!?

Unde am ajuns noi ca societate, noi ca omenire? Să  sacrifici un copil pentru viața copilului tău! Tu, ca funcționar public menit a acționa strict în interesul unui copil, să îl ridici cu mascații din camera sa, de lângă persoanele cărora copilul le spune mami și tati!!

Unde e DNA ? Chiar nu se vede nici un capăt de ață privind un abuz în serviciu, privind o mită? Unde e Parchetul? Chiar nu se vede nici un capăt de ață privind o potențială infracțiune? Unde e DIICOT? Chiar nu se vede nici un capăt de ață privind traficul de organe?! Aaa…nu e vorba de nici un om politic, de nici un potențat al zilei? Sau ce e ? Nu există ordin pe unitate pentru a se interveni?? Unde e Justiția? Cum a fost posibilă o asemenea sentință a Instanței?! Procurorul chiar a ajuns să amenințe părinții “adoptivi” ai fetiței că au privat-o de liberatte deși, culmea, fata se agăța de mama adoptivă. Unde e adevărul? Chiar nimeni nu are interes să aducă lumină?!

Unde ești Clujule? Te-ai burzulit de (pseudo)conflictul interetnic de la Cimitirul de pe Valea Uzunului. Acum ce mai aștepi? Unde ești tu societate civilă? Aaaa…nu mai e vorba de PSD, de politic …. Tocmai! E vorba de societate! De umanitate !

 

 

fb-share-icon0

Leave a Reply