Cotidianul Transilvan

Reținuți pentru tâlhărie și conducere sub influența alcoolului

La data de 27 august a.c., în jurul orei 22:15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul agenților Poliției Locale Cluj-Napoca, au depistat un tânăr bănuit de comiterea unei tâlhării.

La data menționată, în jurul orei 21:30, cel în cauză – un tânăr de 21 de ani, din Cluj-Napoca,în timp ce se afla în parcul I.L. Caragiale din Cluj-Napoca, ar fi deposedat prin violență un bărbat de geanta în care avea circa 200 de lei, documente și alte bunuri.

În urma depistării, tânărul a fost condus la Secția 2 Poliție, iar în baza probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cel în cauză urmează a fi prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

În cauză se continuă cercetările privind comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de Codul penal.

****

REȚINUT 24 DE ORE PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul Rutier au reținut pentru 24 de ore un șofer depistat în trafic sub influența alcoolului.

La data de 27 august a.c., în jurul orei 17:30, cel în cauză – un bărbat de 54 de ani, din Turda, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Lianelor din municipiul Turda, a provocat un accident rutier cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că bărbatul se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de peste 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză urmează a fi prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de      conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.

****

RAZIE CU EFECTIVE MĂRITE, LA DEJ

La data de 27 august a.c., poliţiştii rutieri, de ordine publică și criminaliști din cadrul Poliţiei municipiului Dej, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Rutier, Secției 5 Poliție Rurală Dej, au acționat pentru menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, depistarea persoanelor urmărite, date în consemn, ori a celor care se sustrag urmăririi penale.

Astfel, în intervalul 07.00 – 13.00, s-a acționat cu efective mărite pe raza municipiului Dej și a comunelor arondate.

Pe linie rutieră s-a acționat cu autospeciala radar pe DN 1 C, DN 18 B -localitățile Câțcău, Cășeiu și Rugășești, DJ 172 F – localitatea Mica, precum și în interiorul municipiului, în vederea reducerii riscului rutier.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 129 de persoane și au fost puse în executare 4 mandate de aducere. De asemenea, au fost controlate 97 de autovehicule.

Au fost constatate 2 infracțiuni (conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință). De asemenea, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002, O.U.G. 97/2005,  Legii 12/1990 și a Legii 61/1991.

****

AUTOCAMIOANE IMOBILIZATE ÎN URMA UNOR ACȚIUNI ÎN TRAFIC

La data de 27.08.2019 intervalul orar 14.00 – 22.00, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Huedin au actionat pentru prevenirea accidentelor de circulație, respectarea regulilor de circulație și responsabilizarea participanților la trafic.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 39 de persoane; neregulile constatate au impus aplicarea a 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (pentru depășire neregulamentară, lipsa centurii de siguranță, folosirea telefonul mobil fără dispozitiv hands-free etc.), 2 sancțiuni pentru nerespectarea O.G. 37/2007 privind privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora (neutilizarea unei cartele tahograf  valabile,  intervenție abuzivă asupra aparatului tahograf) și alte 2 sancțiuni pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind ordinea publică.

S-a dispus imobilizarea a două autocamioane pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

În cadrul acțiunii, conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, nefiind constatate nereguli pe această linie.

fb-share-icon0

Leave a Reply