Cotidianul Transilvan

Noua ȘCOALĂ și CREȘĂ din Florești. Investiții de 16 milioane lei. (FOTO)

Toți floreștenii au putut astăzi vizita noua creșă și noua școală din Florești, cea mai mare comună a țării, cu o populație d epeste 40.000 de locuitori. Evenimentul de tip Ziua Porților Deschise va continua și mâine. Cele două investiții sunt în valoare de peste 16 milioane lei, fiind suportate de la bugetul local și AFIR.
“Avem o populație extrem de tânără, cu o medie de vârstă de 35 de ani. Cele două investiții erau absolut necesare. A fost un effort imens, ama vut probleme pe parcursl realizării, mai ales la școală, dar am reușit a trece peste toate acestea,. Deschidem azi porțile unei școli ultramoderne, cu o capacitate de aproape o mie de elevi. Creșa este un paradis pentru copilași, având loc de joacă și biberonerie și pereții acoperiți cu persoanje din povești și desene animate. În 2016 am inaugurat o grădiniță nouă, iar acum a venit rândul creșei și a școlii. Ambele au spații verzi ample, loc de joacă, respectiv terenuri de sport. Școala are o capacitate de 900 de elevi, iar creșa de 100 de copilași. Începând de luni la noua școală vor intra clasele I-IV, noua clădire funcționând ca un corp de clădire al actualei școli gimnaziale din comună. De anul viitor ne dorim ca noua clădire să devină un liceu cu clasele I – XII. Legat de creșă, în perioada imediat următoare vor începe concursurile de angajare a personalului și concomitent vom demara și înscrierile.
Iar în toamna acestui an vom începe proiectul de realizare a încă unei gcreșe și a unei grădinițe”, a explicat primarul comunei Florești, Horia Petru ȘULEA.

CREȘA FLOREȘTI
Obiectivul lucrării a fost realizarea unei crese in localitatea Floresti, in vederea institutionalizării copiilor cu varste intre 3 luni si 3 ani prin asigurarea pe timpul zilei a unor activitati de ingrijire, educare, recreere, socializare si dezvoltarea deprinderilor de viata. Programul cresei va fi de luni pana vineri de la 06:00 la orele 18:00. Personalul cresei va fi format dintr-o echipa multidisciplinara, cu persoane calificate ce manifesta atentie si rabdare deosebita pentru educarea si ingrijirea copiilor si sprijin pentru parinții acestora.
– Suprafata teren – 4086 mp
– Suprafata construita propusa – 547,3 mp
– Suprafata desfasurata – 1261,00 mp
– Regim de inaltime – D+P+E
Parter :
– Un modul pentru copii intre 3 luni si 1 an , capacitate de 10 copii
– Un modul cuprinzand doua grupe de copii intre 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupa = 30 de copii

Etaj 1 :
– Un modul cuprinzand doua grupe de copii intre 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupa = 30 de copii
– Un modul cuprinzand doua grupe de copii intre 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupa = 30 de copii
Total capacitate cresa = 100 copii din care 10 copii sub 1 an si 90 de copii cu varsta intre 1 si 3 ani.

Creșa va ma avea in dotare urmatoarele facilitati : bucătarie cu biberonerie, depozit alimente, oficiu curatenie, vestiare filtru, spalatorie, vestiar cu dus si grup sanitar pentru personal intretinere, spatiu de joaca in aer liber.

Indicatorie economici :
Valoarea totala a investitiei – 3.080.641,06 lei
– Finantare eligibila A.F.I.R. – 2.573.595,15 lei
– Finantare de la buget local – 507.045,91 lei

ȘCOALA FLOREȘTI
S-a avut in vedere realizarea unei instituții de invățământ liceal cu regim de inaltime P+2E. Școala are capacitatea de 900 de elevi si a fost prevazuta cu 24 săli de clase, câte 8 săli pe nivel cu o capacitate maximă de 30 de elevi si 6 săli pentru laboratoare , câte 2 pe fiecare nivel capacitatea fiecaruia fiind de câte 30 de elevi.
– Suprafata teren – 10564 mp
– Suprafata construita – 1485 mp
– Suprafata desfasurata – 4455 mp
– Regim de inaltime – P+2E
Parter :
Hol/coridoare circulatie, 8 săli de clase, 2 laboratoare, 2 spații anexe pt laboratoare, cabinet medical cu sală de tratamente, 2 depozite material didactic, oficiu, boxa curatenie, grupuri sanitare
Etaj 1 :
Hol/coridoare circulatie, 8 săli de clase, 2 laboratoare, 2 spații anexe pt laboratoare, sală de festivități, fumoar profesori,birou director, secretartiat, contabilitate,arhiva,depozit material didactic,boxa curatenie, grupuri sanitare
Etaj 2:
Hol/coridoare circulatie, 8 săli de clase, 2 laboratoare, 2 spații anexe pt laboratoare, cabinet informatică, biblioteca-sală de lectură, sală de festivități, cabinet psihologic, depozit material didactic, boxa curatenie, grupuri sanitare.

Scoala mai are in dotare urmatoarele facilitati : teren de tenis de camp, teren de baschet, parcare, curte pentru recreere.

Indicatorie economici :

Valoarea totala a investitiei – 9.975.800 lei

– Finantare de la buget local – 9.975.800 lei


 

 

fb-share-icon0

Leave a Reply