Cotidianul Transilvan

Atentatele 9/11: de la atentate, musulmani, Al Qaeda, la ”ceva” comis ”de avioane”. Creștinii au devenit cei ce sărbătoresc Paștele !

Ilhan Omar, 36 de ani, s-a născut la Mogadishu, în Somalia, este musulmană și a fost aleasă în Camera Reprezentanților din partea statului Minnesota. Face parte din așa-numita ”Brigadă” progresistă din Partidul Democrat, alături de Alexandria Ocasio-Cortez (de origine portoricană, New York, 29 de ani, cea mai tânără membră a Congresului), Ayanna Pressley (prima reprezentantă de culoare din Massachusetts) si Rashida Tlaib (musulmană de origine palestiniană, reprezentantă de Michigan).

Ilhan Omar a stârnit o polemică în SUA cu o afirmație despre atentatele de la 11 septembrie (scoasă din context, după cum susțin marile publicații americane) făcută la un eveniment al Consiliului pentru Relații Americano-Islamice, în martie 2019: ”Niște oameni au făcut ceva”. Președintele Donald Trump le-a invitat pe politicienele de mai sus să plece acolo de unde au venit, adică în unele dintre țările sau teritoriile cu cele mai catastrofale administrații din lume.

Pe 11 septembrie, Ilhan Omar a fost pusă la zid și de fiul unuia dintre cei care au murit la World Trade Center. ”Niște oameni au făcut ceva, spune o tânără membră a Congresului din Minnesota. Doamnă, vorbind obiectiv, noi știm cine și ce a făcut. Nu avem vreun dubiu. De ce aveți dubii? În acea zi, 18 teroriști islamiști, membri ai Al Qaeda, au ucis peste 3000 de oameni și au produs pierderi de miliarde de dolari. E limpede? Cât privește cui au făcut ceva niște oameni, eu am fost atacat, rudele și prietenii mi-au fost atacați, libertățile constituționale mi-au fost atacate, au fost atacate princiiipe iudeo-creștine pe care s-a construit țara noastră. Asta au făcut niște oameni. Ați înțeles?”, a spus Nicholas Haros.

Și publicația The New York Times a fost criticată pe 11 septembrie, după ce a publicat un mesaj Twitter din care se înțelegea că atentatele au fost comise ”de avioane”. ”Au trecut 18 ani de când avioanele au luat la țintă și au doborât World Trade Center”, a fost mesajul postat pe contul oficial de Twitter al ziarului. După sute de mesaje dintre cele mai acide, ziarul a șters postarea cu pricina și a precizat că a editat-o pentru a fi mai limpede. În urma cu câteva zile, The New York Times a postat și apoi a șters un mesaj Twitter care arăta că Mao Zedong a fost ”un mare lider revoluționar”.

Afirmații despre 11 septembrie 2001 precum ”niște oameni au făcut ceva” și ”avioanele au doborât World Trade Center” pot duce cu gândul la mesajele lansate de Barack Obama și Hillary Clinton după atacurile din Sri Lanka, comise islamiști împotriva creștinilor, chiar de Paști. Cei doi politicieni democrați au evitat folosirea termenului ”crestin”, așa cum The New York Times nu a folosit sintagma ”terorist islamist”. ”Atacurile împotriva turiștilor și a celor care sărbătoresc Paștele în Sri Linka sunt atacuri împotriva umanității. Într-o zi dedicată dragostei, învierii și înnoirii, ne rugăm pentru victime și suntem alături de poporul Sri Lankăi”, a scris Obama. Ce Dumnezeu înseamnă «cel care sărbătorește Paștele»?”, s-au întreabat mai mulți jurnaliști și internauți din SUA. ”Ei sunt numiti creștini. Sunt ceva mai multe silabe decât în cuvantul musulman, dar sunt sigur că poți pronunța cuvântul”, scria un internaut.

Călin Marchievici, cotidianul.ro

fb-share-icon0

Leave a Reply