Cotidianul Transilvan

SC PRAGMATECH SRL – Sera inteligentă vine cu bani europeni de la Florești

Încă din timpul facultății, un tânăr avea o idee. Înșurubată adânc în mental, ideea avea nevoie doar de sprijin pentru a deveni realitate. Iar acest sprijin a venit cu ajutorul finanțării din fonduri europene prin programul România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj. Astfel, în 2019, SC PRGMATECH SRL a pășit pe piața liber concurențială, grație stropului de nebunie al antreprenorului și datorită banilor europeni, aduși în zonă de inimoasa echipă de la Primăria Florești.

SC PRAGMATECH SRL dezvoltă o platformă de monitorizare și control a parametrilor de mediu din sere, oferind clienților șansa de a putea urmări și controla creșterea plantelor din sere. Această platforma elimină nevoia de a monitoriza manual sera și alertează clientul în cazul în care starea plantelor este pusă în pericol de vreun factor de mediu. De asemenea, această platformă poate să acționeze de una singură în întreținerea plantelor, de exemplu să le ude, ajutând astfel la reducerea costurilor de întreținere și la creșterea productivității plantelor din seră. Spre deosebire de alte firme de profil, această platformă se caracterizează prin faptul că poate oferi o gamă largă de facilități software, care să fie personalizate după nevoile clienților.

Cea mai mare provocare, având în vedere continua evoluție a tehnologiei și apariția neîncetată a diverselor componente hardware, a fost permanenta documentare și continua alegere a celor mai bune componente pentru a crea o platformă software și concentrarea pe un raport preț calitate cât mai optim.

Acum, SC PRAGMATECH SRL este în creștere, platforma software este în continuă dezvoltare, iar tânărul antreprenor, deși a fost nevoit a învăța din mers secretele administrării unei firme, nu regretă deloc înființarea afacerii și este convins de reușita ideii.

 

SC PRAGMATECH SRL (paulbota10@yahoo.com)

fb-share-icon0

Leave a Reply