Cotidianul Transilvan

Ziua Națională a României”, manifestări organizate de militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

Detașamente de onoare constituite din peste 400 de militari cu 64 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Societatea Națională de Cruce Roșie și Poliția Locală vor participa duminică, 1 decembrie, la activitățile aniversative dedicate celebrării Zilei Naționale a României , după următorul program:

Începând cu ora 11.00 ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori la ansamblul monumental „Mihai Viteazu”, din Cluj-Napoca.

În intervalul orar 11.00-12.00, clujenii vor putea viziona mijloacele tehnice participante la defilarea de Ziua Națională a României, care vor fi dispuse pe Bulevardul Eroilor și strada Napoca.

Începând cu ora 12.30, în Piața Avram Iancu, ceremonie de defilare cu trupe și tehnică militară și de intervenție. Pe timpul ceremoniei Piața Avram Iancu va fi survolată de aeronave militare (elicoptere IAR-330 Puma și avioane MIG -21 Lancer) aparținând Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.

Pentru buna desfăşurare a ceremoniei militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Poliția Rutieră va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere, pentru ziua de 1 decembrie.

Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor „art.12”din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

fb-share-icon0