Cotidianul Transilvan

287 agenți de poliție au absolvit cursurile Școlii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca

O nouă promoție, formată din 287 de agenți de poliție, a absolvit azi cursurile Școlii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

”Așteptările față de absolvenții de azi sunt mari. Pentru a reuși în carieră, tinerii nu trebuie să uite niciun moment că uniforma pe care o îmbracă îi obligă să fie exemple pentru comunitatea în care urmează să își desfășoare activitatea, atât în timpul orelor de lucru, cât și în timpul liber”, a fost mesajul ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, transmis absolvenților prin adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Carmen Camelia Țuicu, prezentă la festivitatea organizată la sediul școlii clujene.

Șeful promoției, cu media 9,90, este agent de poliție Andreea-Elena Scafeș, din județul Suceava. Emoționată, aceasta le-a transmis colegilor săi: ”Fiți mândri că ați reușit. Păstrați-vă principiile, implicați-vă și încercați să fiți schimbarea de care este nevoie. Onorați jurământul pe care l-ați depus astăzi și, poate cel mai important, nu uitați că, înainte de a fi polițiști, sunteți oameni”.

La festivitatea de acordare a gradului profesional am fost onorați de participarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, precum și a numeroși reprezentanți ai structurilor de ordine publică locale și județene, alături de alți parteneri educaționali ai școlii clujene de poliție.

Cei 287 de absolvenți, 158 de băieți și 129 de fete, se vor prezenta în data de 2 decembrie 2019 la sediul unității unde au fost repartizați. Toți agenții au fost pregătiţi pentru specializările Ordine publică, iar o parte dintre aceștia au parcurs module diferențiate de Investigații criminale și Cercetarea criminalistică a infracțiunilor.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum șaptesprezece serii de elevi și a inițiat în carieră trei serii de cursanți, reprezentând peste 4.500 de agenţi de poliţie.

fb-share-icon0