Cotidianul Transilvan

Isprăvi ale polițiștilor clujeni

INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI
La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat un conducător auto de 50 de ani, din Câmpia Turzii, în privința căruia exista suspiciunea că s-ar afla sub influența alcoolului.
Acesta a fost depistat conducând un autoturism pe strada Laminoriștilor (DN15-E60) din Câmpia Turzii.
Bărbatului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă din motive medicale a refuzat. Prin urmare, acesta a fost condus la unitatea medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenței/inexistenței alcoolemiei în sânge.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.
Întrucât persoana în cauză are calitatea de polițist, în paralel se efectuează o anchetă internă, conducerea inspectoratului dispunând cercetarea disciplinarea a acestuia.
****
La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Sâncraiu au depistat un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Sâncraiu, județul Cluj, în timp ce conducea un moped prin localitatea Sâncraiu, județul Cluj, deși nu avea permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

****
ATENȚIE CUI DESCHIDEȚI UȘA!
La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 17:20, Politia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată, prin SNUAU 112, despre faptul că în data de 6.01.2020, în jurul orei 14:00, doua persoane necunoscute, pretinzand ca verifică instalatia apei potabile, au pătruns cu acordul persoanei vătamate – o femeie de 83 de ani, din Cluj-Napoca, în locuinta acesteia, şi profitând de neatenţia sa, au sustras  dintr-un dulap suma de 4.200 lei.
În continuare se fac cercetări pentru identificarea celor implicați și tragerea acestora la răspundere penală pentru comiterea infracțiunii de furt, faptă prevăzută de Codul penal.

​În ansamblul populației, persoanele vârstnice reprezintă un grup vulnerabil în ceea ce privește victimizarea infracțională, atât prin prisma caracteristicilor lor biologice, cât și psihosociale.
ATENȚIE!
DECLINAREA DE CALITĂȚI OFICIALE FALSE este un mod de înșelăciune, combinat cu furtul din locuințe; este realizată de către persoane care pretind ca sunt reprezentanți ai firmelor de apă, electricitate, gaz, primărie sau că prestează anumite activități sau servicii obligatorii (deratizare, verificări centrale termice, verificări instalații gaz, coșerit) având asupra lor elemente de identificare pretins a fi emise de către instituțiile respective dar care sunt contrafăcute.
Intră în locuință cu permisiunea victimelor și desfășoară activitățile respective, solicită plata și observă de unde au luat banii. În acest context, autorii fac în așa fel încât să distragă atenția proprietarilor și sustrag sume de bani și bunuri de valoare din casă.

*****
URMĂRIT NAȚIONAL DEPISTAT

La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Cluj au depistat pe raza municipiului Cluj-Napoca un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comuna Baciu, judeţul Cluj, pe numele căruia magistraţii Judecătoriei Cluj au emis un mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

fb-share-icon0