OPINIE POLITIC

Năstase, 4 case? Tișe, 7 case? Parfum! Avem secretar de stat la Justiție cu 16 terenuri, 12 case, 4 apartamente și 2 spații comerciale, obținute în 2-3 ani

Iubesc România. America, țara tuturor posibilităților, ar putea lua lecții de la România. Cel puțin în ceea ce privește nemărginitele posibilități oferite de plaiurile mioritice….În România e plin de Feți Frumoși care într-un an sau cinci cresc cât alții nu reușesc într-o viață. Bravos lor! Prin muncă se poate obține muuult și orice.
Îl mai țineți minte pe Adrian Năstase, El Lidero Maximo al României din anii 2000?! Făcea valuri declarația sa de avere în care nota că deține patru case ! mai încolo a apărut și Mătușa Tamara, pensionara mătușică care i-a mai lăsat moștenire lui Năstase niște bani, niște proprietăți!
Punte peste timp, prin 2011, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, își asuma o declarație de avere cu cinci apartamente și două case. E drept, și datoriile erau ănsemnate, iar proprietățile au fost obținute înainte ca Tișe să devină președinte de CJ, în perioada în care soții Tișe dețineau profesii liberale, de avocat – el, respectiv notar public – ea.
Dar, acum, toate acestea pălesc în fața performanței noului secretar de stat de la Ministerul Justiției. Așezați-vă confortabil și citiți!
Zilele trecute, premierul Ludovic Orban a numit-o în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției pe Olivia Diana Morar. De profesie avocat, Morar este fost consilier local din partea PNL în municipiul Bistrita și șefă a organizației de femei PNL din județ. Puțină lume a întâlnit-o pe Morar prin sălile de judecată. Irelevant, însă! Nu e relevant nici faptul că tatăl acesteia, potrivit presei, a fost Valșeriu Bonca, fost căpitan de Securitate, ulterior ofițer SRI, numele său apărând în dosarele Nicu Steinhardt și Radu Săplăcan.
Ceea ce e relevant e că secretarul de stat de la Justiție a avut o prolifică activitate de avocat. Potrivit declarației de avere din 2018 aferentă anului fiscal anterior (2017), Olivia Diana Morar deține 16 (!!!) terenuri în Bistrița, Bihor, Oradea, Constanța, Satu Mare, Timișoara, Turda și București. Din cele 16, 15 sunt intravilane. Toate obținute în 2 ani! Între 2012 și 2014. La multe proprietăți, secretarul de stat de la Justiție e coproprietar. Cu cine, nu se știe, întrucât, avocatul, consilierul local PNL, secretarul de lstat de la Justiție, nu a specificat, așa cum prevede Legea.
Morar mai deține și alte 18 proprietăți imobiliare: 12 case – 3 în Bistrița, 3 în Oradea, 2 în Timișoara, și câte una în București, Satu Mare, Constanța și Bihor. Casa din Timișoara (unde are o cotă de 3/80) are, atenție!, 1.106 mp! Casă?! Palat! Plus 4 apartamente (în Oradea, Bistrița, Hunedoara și Baia Mare) și plus 2 spații comerciale.
Total: 34 de proprietăți imobiliare împrăștiate prin toată țara, obținute în câțiva ani!
Venituri? 14.750 lei lunar din activitatea de avocat, 3.800 lei lunar din închirieri, plus 393 lei lunar – indemnizația de consilier local, plus 6.500 de lei/lună – indemnizația de creștere a copilului.
Tragem linie: 25.200 lei lunar (302.000 lei anual), adică puțin peste 65.000 de euro anual. 250.000 euro în 3-4 ani. Și 16 terenuri, 12 case, 4 apartamente și 2 spații comerciale. În Cluj Napoca cu veniturile acestea, dacă mănânci aer patru ani și te îmbraci cu frunze de brustur îți iei un apartament într-o zonă fandosită. Sau o jumătate de penthouse în turnul de 25 de etaje de la intrarea în municipiu. Alții reușesc însă 34 de proprietăți imbiliare. Și mai și mănâncă, se mai și îmbracă…
Păi nu e România țara tuturor posibilităților ?! Unii, prin muncă asiduă și bineînțeles cinstită, reușesc ceea ce alți o sută nu reușesc într-o viață ! Ole !

PRINT