Cotidianul Transilvan

Când se crează o comunitate de body building cu bani europeni, succesul e garantat

Piața e plină de săli de fitness, aerobic, zumba, body building. Cu ce ai mai putea veni nou pe o asemenea piață aparent saturată? Ei bine, un tânăr antreprenor, beneficiind de fonduri prin programul european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj, a avut curajul de a pune pe picioare un business tocmai în acest sector, el considerând că este loc de mai bine, și, mai ales, de inovație. Ideea care îmbracă businees-ul o veți afla din interviul de mai jos.  .

 

Reporter: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

SC VITAL FITNESS GYM SRL:  Ideea de afacere pe cont propriu a venit din dorinta de a-mi depasi limitele, de a iesi din zona de confort si de a-mi demonstra mie insumi ca se poate daca iti urmezi visurile cu ambitie. De ce cu fonduri europene? Pentru ca nu dispneam de banii necesari pentru a demara pe fonduri proprii.

 

Reporter: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

SC VITAL FITNESS GYM SRL: Un amestec de curaj si inconstienta, cred. Nu gandeam ca sunt chiar atat de multe hartii si formalitati de urmat, dar cu ajutorul Ioanei, mentorul meu,  am reusit sa le fac si sa le inteleg. Ii multumesc inca o data, si pe aceasta cale pentru ajutorul si rabdarea aratata, ei si intregii echipe “Anteprenoriatul – sansa ta!”.

 

Reporter: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

SC VITAL FITNESS GYM SRL: Cea mai mare provocare a fost de a gasi un spatiu comercial, care sa se plieze pe ce imi doream. Preturile spatiilor comerciale in Cluj-Napoca, in zone cu vad bun, ating sume astronomice, iar cele la un pret decent nu dispun de vad bun sau sunt intr-o stare deplorabila. Dar, pana la urma cred ca am gasit o varianta rezonabil, timpul o sa imi spuna daca am facut o alegere buna sau nu.

 

Reporter: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

SC VITAL FITNESS GYM SRL: Am deschis o sala de fitness, suntem specializati pe body building, antrenamente de grup si antrenamente unu la unu, angajati-clienti. In acest domeniu este foarte greu sa te diferentiezi cu ceva de restul competitorilor, dar noi incercam sa inchegam o comunitate in jurul nostru si sa fidelizam clientii. Avem angajati cu experienta si pasionati de ceea ce fac si acest lucru cred ca este principalul nostru avantaj pe piata.

Reporter: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?

SC VITAL FITNESS GYM SRL: Nu regret ca am inceput aceasta afacere, ma bucur zilnic de ea, chiar daca  uneori plec in miez noapte de la sala. Nu pot sa zic ca sunt sigur de reusita, dar pot sa zic ca sunt multumit de ce am realizat pana acum, si cred ca sunt pe un drum bun.

Reporter: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

SC VITAL FITNESS GYM SRL: Cele mai placute momente sunt acele momente cand oamenii apreciaza ce ai realizat si iti respecta munca. Cele mai neplacute momente de pana acum sunt atunci cand muncesc mult la unele documente(si sunt foarte multe) si realizezi ca sunt gresite sau nu sunt complete. Dar am inceput sa ma obisnuiesc cu birocratia si sunt constient ca trebuie sa devin bun la asta daca imi doresc sa fiu un bun anteprenor.

 

SC VITAL FITNESS GYM SRL

Telefon: 0747866593

E-mail: muresan.alincristian@yahoo.com

fb-share-icon0