Cotidianul Transilvan

Să ne încălzim cu Pronatura

Fondurile europene gestionate de comuna Florești prin programul european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj, sunt utilizate de beneficiari pentru înființarea unei mari varietăți de firme. Astfel, noii antreprenori și-au pus în aplicare ideile de afaceri, iar acum își dezvoltă propriul business cu success. Una din aceste firme este și SC Pronatura SRL care se ocupă de proiectarea și execuția instalațiilor de încălzire.

Reporter: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

SC Pronatura SRL: Pentru ca din punctul de vedere al angajatului nu puteam sa avansez profesional foarte mult, iar alegera pentru fonduri europene am facut-o pentru ca este foarte greu sa incepi o afacere fara sprijin finaniar.

 

Reporter: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

SC Pronatura SRL: Chiar daca este putin mai complicat de implementat din cauza actelor care trebuie redactate lunar, finantarea europeana este un lucru benefic pentru un start-up.

Reporter: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

SC Pronatura SRL: Cea mai mare provocare a fost redactarea actelor si gasirea clientilor pentru a asigura un cash flow care asigura dezvoltarea si mentinerea firmei.

 

Reporter: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

SC Pronatura SRL: Firma este pregatita sa proiecteze si sa execute instalatii de incalzire (in pardoseala, clasice), instalatii de alimentare cu apa, instalatii de preparare apa calda cu panouri solare, instalatii de automatizare pentru cresterea eficientei  energetice si a randamentului. Totodata firma poate, cu ajutorul personalului angajat, sa asigure mentenanta pentru toate tipurile de instalatii pentru construtii.

Fata de alte firme de profil putem spune ca ne diferentiaza echipamentele achizitionate care pot creste productivitatea dar si probabilitatea de contractare a clientilor noi, avand in vedere ca sunt putine firme care au in dotare asemenea echipamente.

Reporter: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?

SC Pronatura SRL: In plina desfasurare a activitatii putem spune ca suntem siguri de reusita.

Reporter: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

SC Pronatura SRL: Cele mai placute momente au fost achizitionarea sculelor si echipamentelor. Un moment mai putin placut a fost atunci cand a intarziat putin finantarea, avand in vedere ca am achizitionat unele echipamente cu bilete la ordin, in rest totul OK.

 

SC Pronatura SRL

0749320147

coruiadina@yahoo.com

 

 

fb-share-icon0