Cotidianul Transilvan

Inovăm cu fonduri europene: curățare industrială prin sablare cu gheață carbonică

Fondurile europene din cadrul programul european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj au fost folosite pentru înființarea unor afaceri din multe domenii să zicem clasice. De data aceasta vom face însă cunoștință cu o firmă dintr-un domeniu inovator. Pentru că, nu-i așa, nu toată lumea a auzit de curățare industrială prin sablare cu gheață carbonică. Concret, este vorba de ALPIN INDUSTRIAL CLEANING, firmă care se ocupă de curățarea industrială prin sablare cu gheață carbonică și cu alte medii a fațadelor, a monumentelor istorice, statui, pivnițe, pe parcursul lucrărilor folosindu-se inclusiv tehnici de alpinism utilitar.

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?
ALPIN INDUSTRIAL CLEANING: De ceva timp m-am jucat cu gandul sa incep o afacere pe cont propriu. Cultura joburilor in mai multe multinaționale mi-a cultivat o anume stare și mi-a imprimat un caracter de antreprenor. Am decis să-mi încerc puterile cu propria afacere si ma bucur ca am facut acest pas. Am ales sa accesez fonduri europene dupa un proiect cu fonduri EU in care am fost implicata personal la o alta firma si care a dus la o crestere semnificativa a cifrei de afaceri si dezvoltarea afacerii pe plan national. Cred ca o firma are nevoie de finantare venita din partea unei institutii financiare sau alte fonduri, precum cele europene, pentru a se putea dezvolta fara dificultati importante intr-un mediu echilibrat.

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?
ALPIN INDUSTRIAL CLEANING: Cu siguranta este nevoie de curaj pentru a incepe o afacere pe cont propriu si pe langa acest aspect este nevoie de o viziune clara, un plan de afaceri pus la punct si cunostinte necesare in domeniul in care vrei sa activezi, precum si gasirea unei nise pe piata ca sa poti avea un succes garantat si ca sa poti fi cu un pas inaintea concurentei.

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?
ALPIN INDUSTRIAL CLEANING: Cea mai mare provocare a fost birocratia in pregatirea documentelor necesare pentru accesarea fondurilor dar mai ales in documentatia pentru achizitii, implementare etc.

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?
ALPIN INDUSTRIAL CLEANING: Firma se ocupa de curatare industriala prin sablare cu gheata carbonica si cu alte medii, in special de curatarea prin sablare a fatadelor, a monumentelor istorice, statui, pivnite etc. Pe parcursul acestor lucrari folosim inclusiv tehnici de alpinism utilitar. Acest serviciu (sablare cu diferite medii combinat cu tehnici de alpinism utilitar) este la mare cautare pe piata nationala, existand foarte putine companii care ofera un astfel de serviciu complex.

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?
ALPIN INDUSTRIAL CLEANING: Sunt sigura de reusita, firma realizand o cifra de afaceri peste asteptari in primul an de functionare cu un profit net ridicat.

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?
ALPIN INDUSTRIAL CLEANING: Cel mai placut moment a fost contractarea si inceperea primei lucrari, iar dintre momentele mai putin placute pot sa mentionez intarzierea lucrarilor din cauza unor defectiuni tehnice la utilaje.

ALPIN INDUSTRIAL CLEANING
0748 933 979
sablarecluj@yahoo.com

fb-share-icon0