Cotidianul Transilvan

Razie de noapte în trafic

La data de 10 martie a.c., în intervalul orar 00.30 – 02.00, a fost organizată o acţiune punctuală la care au participat polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție, Formațiunea de Siguranță Publică și Patrulare, polițiști din cadrul Biroului Rutier, precum și funcționari din cadrul Poliției Locale Cluj-Napoca.
Acțiunea a avut drept scop menținerea climatului de siguranță publică și respectarea legii, prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor de natură contravențională și infracțională la regimul rutier pentru reducerea numărului accidentelor de circulație, precum și depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale sau sunt urmărite în temeiul legii.
Polițiștii au acţionat cu preponderență pe raza cartierului Mănăștur. În cadrul acțiunii, au fost legitimate 34 de persoane și au fost verificate 18 autovehicule.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale. 7 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică și pentru nerespectarea regulilor de circulație.

De asemenea, au fost identificate 3 persoane fără adăpost, fiind conduse la centrul de găzduire de către funcționarii din cadrul primăriei.

Polițiști vor continua acțiunile.

*****
ACȚIUNI ÎN TRAFIC LA BACIU ȘI SUCEAG

La data de 9 martie a.c., în intervalul 06:30-09:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier, au organizat o acțiune pe linie de circulație, pe DN1F-E81, în localitățile Baciu și Suceag.
Polițiștii au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave – conducere sub influența alcoolului, traversare neregulamentară, neacordare de prioritate pietonilor, dar și pentru menținerea ordinii și liniștii publice pe raza de competență.

În cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat 24 de persoane și au aplicat 11 sancțiuni pentru neregulile constatate la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere pentru depășiri neregulamentare și a fost reținut un certificat de înmatriculare cu plăcuțele aferente, pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

fb-share-icon0