Cotidianul Transilvan

SXN SOFTINFO – Softuri la comandă, cu bani europeni

În această perioadă dificilă, pe piață supraviețuiesc firmele care au reușit să se adapteze și să își continue activitatea prestând servicii via muncă la domiciliu.  Una dintre acestea este SC SXN SOFTINFO SRL, business pus pe picioare cu ajutorul  Programului european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj. Aflată acum cu motoarele turate la maxim, să vedem cum a fost în perioada de început a afacerii.

 

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

SC SXN SOFTINFO SRL: Ideea de a avea o afacere proprie, de a fi antreprenor, m-a atras de mic copil. Aveam conturate de mult timp o serie de idei de business și eram atras de domeniul IT. În momentul în care am văzut Ghidul STRAT UP PLUS ROMÂNIA am știut că este momentul potrivit pentru a-mi transpune visul în realitate.

 

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

SC SXN SOFTINFO SRL: Având în vedere procedurile destul de greoaie în relațiile cu factorul decident, orice formă de antreprenoriat, indifferent c este vorba de surse propria ori fonduri europene sau un mixt, este o formă de curaj. Dacă însă ești determinat să începi și să dezvolți o afacere, toate aceste neajunsuri nu mai reprezintă un impediment.

 

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

SC SXN SOFTINFO SRL: Cea mai mare provocare a constat în faptul că monitorizarea propriei afaceri era realizată și de către o altă persoană în afară de mine. Dar, având în vedere că este vorba de o afacere clădită prin fonduri europene este normal și logic să existe o cheie de control și din partea reprezentanților administratorului schemei de minimis. Poate dacă nu ar fi fost acest control încrucișat m-aș fi defocusat de necesitățile reale ale societății.

 

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

SC SXN SOFTINFO SRL: Societatea are ca obiect de activitate realizarea de soft la comanda clientului, așa numitul segment de software orientat spre client. Am fost mereu atras de acest domeniu și încerc să ofer clienților softuri care să îi ajute în derularea activității. De asemenea, doresc dezvoltarea acestei afaceri și spre alte domenii conexe, care îmi vor permite să ofer o plajă cât mai largă de servicii din acest vast domeniu

 

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?

SC SXN SOFTINFO SRL:  Ideea de a implementa o afacere cu ajutorul fondurilor europene a fost una dintre cele mai bune idei  luate până acum. Sprijinul obținut a fost unul extrem de benefic, în special în achiziționarea de echipamente calitative, necesare pentru a oferi clienților un produs final exceptional, conform solicitărilor.

 

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

SC SXN SOFTINFO SRL: În implementarea planului de afaceri am avut norocul de a beneficia de informații concrete, la obiect, și un support susținut din partea expertului de informații pentru afaceri. De asemenea, echipa de implementare a proiectului a făcut extrem de facilă comunicarea, așa că nu am avut momente neplăcute până acum.

 

Beneficiar ajutor de minimis

SC SXN SOFTINFO SRL

0744-623085

gabistecko@gmail.com

 

 

 

fb-share-icon0