Cotidianul Transilvan

Când se deschid terasele și Litoralul

Terasele vor fi redeschise pe 1 iunie iar pe 15 iunie românii vor putea să meargă pe litoral pentru că se vor deschide hotelurile, restaurantele și plajele. În cazul în care numărul de infectări cu coronavirus nu va creștere, pe 1 iulie turismul românesc va fi redeschis. Acestea sunt principalele concluzii ale întâlnirii pe care premierul Ludovic Orban a avut-o cu reprezentanții industriei Horeca. În ultimele zile, în România s-a consemnat o scădere a cazurilor de îmbolnăvire, a pacienților la ATI iar în ultimele 24 de ore nu s-a anunțat niciun deces.

În cadrul webinarului ”Horeca Manager 2.0 | Ospitalitatea – Punct și de la capăt!” Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei și responsabil cu industria de turism, a declarat că atât el, cât şi colegii săi trebuie să fie atenţi cum vor scrie şi implementa restricţiile de funcţionare ale localurilor din ospitalitate în viitorul apropiat, pentru a evita riscul ca acestea să se îndepărteze de la scopul fundamental al ospitalității, respectiv starea de bine a clientului. Acesta a menţionat însă că o parte a Guvernului îşi exprimă constant temerea de revenire a unui al doilea val de îmbolnăviri după perioada de relaxare a restricţiilor, ce a început cu data de 15 mai.

„Noi am trimis către asociaţiile profesionale un set al normelor de funcţionare în aceste condiţii, dar cred că este esenţial ca mediul privat să aibă ultimul cuvânt, cu atât mai mult cu cât nu ne dorim să îngrădim modul de operare sau să oprim experienţa pe care o poate avea cineva într-un restaurant sau într-un hotel”, a spus Pîrjol.

fb-share-icon0