Cotidianul Transilvan

Mașina e pe mâini bune la Loft Electric Service SRL

De cele mai multe ori, un service auto este un service auto și punct. Te duci, ți se repară mașină și pleci. Loft Eelectric Service propune însă o cu totul altă abordare. Înființată cu fonduri europene prin programul european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, Loft Electric Service ofera solutii inovatore întrucât dă consultatii reale, uneori ținând cursuri de mecanica, din pasiune si dorinta ca omul sa inteleaga problema si procesul de rezolvare a problemei.

 

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene ?

LOFT ELECTRIC SERVICE SRL: Motivele au fost mai multe. In primul rand pasiunea pentru tot ce inseamna tehnologia si dinamica motoarelor, a componentelor unui autoturism si de a oferi clientilor servicii de calitate in acest domeniu, atat de necesar in zilele noastre: repararea si intretinerea auto. Un alt motiv este cel care tine de insuficienta service-urilor bine dotate cu tehnologie de ultima ora, care sa poata face o diagnoza potrivita autoturismelor noi, inclusiv a celor electrice. De multe ori soferii se afla in dificultate atunci cand doresc sa verifice sau sa repare – la preturi mai mici decat cele cerute de reprezentantele auto – masini moderne, pentru care service-urile auto clasice nu au aparatura potrivita pentru o serie de probleme, mai ales care tin de partea electronica. Si nu in ultimul rand, suntem motivati de ideea de a promova cu incredere produsele si serviciile romanesti, credem in traditie si afaceri de familie. Angajatii nostri beneficiaza de un loc de munca modern, curat, autorizat, sunt instruiti periodic la cursuri de calificare si specializari, sunt respectati ca si profesionisti si ofera respect clientului si bunului acestuia, isi fac munca rapid si complet scutind clientul de timp, efort si bani. Finantarea europeana a facilitat atingerea acestor obiective si iata, dupa un an suntem un service functional si avem o identitate cu care ne mandrim.

 

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană ?

LOFT ELECTRIC SERVICE SRL: Da, este nevoie de curaj, dar acest curaj trebuie sa il ai indiferent care este sursa finantarii, pentru ca a investi niste bani intr-o afacere pe o piata atat de imprevizibila si avand o concurenta serioasa, presupune riscuri inerente si cere multa atentie, analiza fiecarei actiuni, atentie la detalii si capacitate de organizare. Credem ca cel mai mult conteaza rabdarea si abilitatea de a te asigura ca respecti regulile impuse de programul european POCU, in asa fel incat afacerea sa fie cu adevarat sustenabila. Este adevarat ca noi venim cu altceva, cu un service mai neobisnuit, de nisa, care insista mult pe abordarea moderna si personalizata in raport cu clientii sai. Adica facem in asa fel incat oamenii care ne calca pragul sa inteleaga ca masinile trebuie tratate ca niste pacienti fata de care avem, atat noi cat si ei, niste responsabilitati serioase, atat pentru prelungirea vietii masinii cat si pentru siguranta soferilor si a traficului in general. In plus, contribuim si la educarea clientilor, pasii reparatiilor si reviziilor fiind explicate in amanunt, discutand cu ei alternative, explicand avantajele si dezavantajele. Multi clienti de-ai nostri au inceput deja sa isi priveasca masinile altfel, sa le inteleaga ‘suferintele si dorintele’, ca sa folosesc o metafora, datorita electromecanicului auto si electricianului auto care se ocupa de masinile lor, angajati pasionati de ceea ce fac si care transmit aceasta atitudine si clientilor pe care ii avem.

 

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat ?

LOFT ELECTRIC SERVICE SRL: Procesul de achizitie a fost cel mai dificil, pentru ca furnizorii nu sunt mereu dispusi sa iti ofere toate actele cerute de procedura europeana de cheltuire a banilor. O problema a fost la inceput documentatia stufoasa ceruta, dar aceasta s-a dovedit inteligibila dupa realizarea primelor dosare de cheltuieli. Am intampinat greutati si in gasirea angajatilor potriviti, pentru ca noi am pornit de la niste pretentii: angajatii nostri sa fie si responsabili, nu doar buni profesionisti, sa ofere de fapt servicii nu doar masinilor ci si proprietarilor acestora, relatia dintre noi si clienti fiind dorita ca una de lunga durata.

 

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil?

LOFT ELECTRIC SERVICE SRL: Firma se ocupa de intretinerea si repararea autovehiculelor si ofera clientilor din Oradea si nu numai servicii de inalta calitate. Pornim cu o echipa tanara oferind servicii in domeniul auto si suntem caracterizati de profesionalism, punctualitate si onorarea la timp a lucrarilor asumate. Activitatea unitatii este auditata si avizata anual de RAR, iar dotarile sunt periodic, legal, certificate metrologic, activitatea desfasurandu-se cu respectarea normelor de protectia muncii, PSI si protectia mediului inconjurator, existand toate dotarile necesare pentru aceasta.

Oferim si solutii inovatore acolo unde trebuie, pentru ca noi nu oferim doar lucrari specifice oricarui service auto modern, ci dam consultatii reale, uneori tinem adevarate cursuri de mecanica, din pasiune si dorinta ca omul sa inteleaga problema si procesul de rezolvare a ei. Acest lucru este de fapt cel care ne diferentiaza de service-urile ‘nepasatoare’ unde mergi, iti rezolvi defectiunea, pleci si nu te mai intorci neaparat acolo, pentru ca orice alt service obisnuit poate face acelasi lucru, oricand, nu vine cu acel ceva care sa isi faca omul sa isi inteleaga si sa isi respecte masina si nevoile ei.

 

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită ?

LOFT ELECTRIC SERVICE SRL: De reusita nu poti fi niciodata sigur, intr-o zona economica atat de concurentiala si cu atatea zone de imprevizibilitate, insa nu regretam demararea ei pentru ca la baza construirii acestei afaceri a stat pasiunea, iar reusita este tocmai aceasta, ca putem impleti placutul cu utilul. Speram sa ne dezvoltam si sa devenim un loc unde oamenii sa vina din ce in ce mai multi, dar mai ales sa revina, iar asta din placere si drag de masinile lor, nu doar pentru ca trebuie!

 

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea ?

LOFT ELECTRIC SERVICE SRL: Cele mai placute au fost cand am vazut ca avem clienti, ca acestia sunt multumiti si ca revin la noi. Cele mai neplacute au fost intarzierile birocratice legate de avize si autorizatii necesare functionarii, care au facut ca afacerea sa demareze mai tarziu cu luni bune fata de planificarea initiala. Cu efort sustinut am reusit totusi sa ii dam drumul si speram sa crestem tot mai mult pe piata oradeana.

 

 

LOFT ELECTRIC SERVICE SRL

Date de contact:

Pagina web:  https://loft-service.ro/

Mail: office@loft-service.ro

Telefon: +40733048750

Adresa: Oradea, Calea Santandrei nr. 12B, jud. Bihor

fb-share-icon0