Cotidianul Transilvan

SIMODENT – cabinet stomatologic. Zâna măseluță vine cu fonduri europene și aparatură de ultimă generație

Fondurile europene din programul european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, au aruncat pe piața liber concurențială zeci de firme, din domenii variate. Fiecare tânăr antreprenor s-a orientat spre ceea ce știa să facă sau spre ceea ce își dorea să facă. Iar când aceste două opțiuni devin una singură, antreprenorul pornind la drum cu ceea ce știe și îi place să facă succesul este inevitabil.

 

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

SC CABINET SIMODENT SRL: Având în vedere faptul că am o profesie liberală, cea de medic stomatolog, a fost foarte ușor să încep o afacere pe cont propriu, deoarece în principal ca stomatolog lucrezi individual. Referitor la fondurile europene mi-am dorit de multă vreme să acesez pentru a putea să am un cabinet dotat cu aparatură performantă. Odată cu această oportunitate ivită, am ajuns la concluzia că este un real ajutor sa beneficiezi de o suma importanta de bani  pentru achizitionarea dotarilor necesare desfasurarii activitatii fara a apela la credite bancare.

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

SC CABINET SIMODENT SRL: Curajul și siguranța sunt două aspecte care caracterizează profesia de medic, prin urmare pentru mine nu a fost nevoie de curaj ci de un impuls pentru a începe o afacere pe cont propriu. O perioadă am așteptat oportunitatea de a accesa finanțare nerambursabilă pentru a putea începe afacerea, însă odată oportunitatea ivită nu am mai stat pe gânduri și am profitat de ea. De asemenea, pentru mine nu a fost complicat deoarece am avut o imagine clară asupra a ceea ce îmi doresc să realizez și asupra șanselor de reușită.

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

SC CABINET SIMODENT SRL: Nu am avut probleme deosebite, deoarece așa cum spuneam am avut o viziune clară și obiective bine determinate. Pe lângă acestea, în cadrul acestui proiect am beneficiat de consiliere și sprijin pe tot parcursul implementării planului de afaceri. Colaborarea cu echipa de implementare a fost benefică , am avut parte de sfaturi și îndrumări, iar realizarea documentelor necesare a fost mult facilă.

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

SC CABINET SIMODENT SRL: Specificul întreprinderii S.C. CABINET SIMODENT SRL este de asistență medicală stomatologică. În cadrul cabinetului oferim tuturor paciențior tratamente de stomatologie generală de calitate cu echipamente de ultimă generație, ahiziționate prin acest program.

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?

SC CABINET SIMODENT SRL: Nu regret nici un moment, din contra sunt multumita si datorita faptului ca am stiut de la inceput ca aceste dotari ma vor ajuta la cresterea calitatii actului medical și sunt sigura de reusita afacerii.

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

SC CABINET SIMODENT SRL: Cele mai placute momente au fost cele in care au sosit aparatele comandate, atunci m-am simtit ca un copil când despachetează cadoul de Craciun si cele in care pacientii și-au exprimat incantarea la vederea acestora avand o si mai mare incredere ca experienta mea de medic ajutata de performantele aparatelor le vor oferi un act medical de calitate. Momente neplacute nu sunt deoarece atunci cand stii ce vrei si intelegi toate demersurile necesare implementarii proiectului, nu este dificil.

 

 

SC CABINET SIMODENT SRL

MOTOC SIMONA

tel.0740-023.904

 

 

fb-share-icon0