Cotidianul Transilvan

Fiat Lux by GOTO! Parcarea aeroportului clujean, scăldată în lumină

Țineți minte răsăriturile de soare de pe malul mării? Acea așteptare, acea bucurie când în sfârșit mingea de foc țâșnește deasupra orizontului și, brusc, întunericul dispare făcând loc luminii !? Ei bine, păstrând proporțiile, situația a fost una similară joi seara, în parcarea de la Aeroportul Internațional Cluj, când, pentru prima dată de la darea în folosință a aeroportului la începutul secolului trecut, parcarea a fost scăldată de lumină în ceas de seară! Noul administrator al parcării, GOTO, care a preluat de la firma UTI contractul de cesiune privind administrarea parcării, a reușit ca în decurs de numai un an să schinbe fața vechii parcări îngropate în beznă și plină de cratere.

După o inveștiție de 500.000 euro, acum, parcarea aeroportului clujean a primit haine noi: iluminat modern și din belșug, sistem de acces auto modern, sistem de supraveghere video, asfalt nou, marcaje rutiere și multi sistem de plată a parcării (cash, card, e-pay sau cu telefonul). Începe să semene cu o parcare modernă a unui aeroport internațional.

“Ne-am dorit a oferi clujenilor și nu numai, condiții similare cu cele din marile aeroporturi europene. Am studiat activitatea de pe alte aeroporturi din țară și din Franșa Germania, Irlanda, Norvegia sau Italia și ne-am asumat un masterplan etapizat de dezvoltare și modernizare a parcării. Un plan ambițios, care vine cu un pas înaintea nevoilor clienților noștri. De asemenea, am pus accent pe măsurile specifice acestei perioade și anume distanțarea socială, siguranța sanitară și igiena”, a spus Adrian Lotrean, directorul executiv al GOTO.

“Până în prezent zona din fața terminalului Plecări este complet modernizată, iar în perioada următoare vom interveni similar și în zona din fata terminalului Plecări. Apoi, până la finalul acestui an vom moderniza și zona din fața aerogării vechi, urmând ca apoi , după rezolcvarea unor probleme juridice ale terenului să intervenim amplu și ambițios în partea de Vest a parcării”, a continuat Lotrean.

Ca planuri pe termen scurt se are în vedere introducerea transportului public de persoane până în fața terminalului Plecări, iar legat de viitor, cei de la GOTO au curajul de a avansa ideea unui parking supraetajat. În ceea ce privește tarifele, acestea sunt aproape derizorii, 1 leu primele 30 de minute și 5 lei prima oră.

fb-share-icon0