Cotidianul Transilvan

SC DERETIC CLEANING SERVICES SRL: Curățenie profesională, cu marketing european

Programul european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, a deschis porțile spre piața liber concurențială  pentru multe firme. Una dintre acestea este SC DERETIC CLEANING SERVICES SRL, care oferă servicii de curățenie profesională. Cum piața de profil este una aproape deja saturată, firma își dorește să iasă în evidență prin strategiile de marketing.

 

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

SC DERETIC CLEANING SERVICES SRL: Exista un “drive” interior care nu te lasa sa rezisti prea mult in statutul de angajat, indiferent de rezultate si performanta. Am ales o afacere pe cont propriu, deoarece provin dintr-un mediu corporatist, care nu putea tine pasul cu viteza si dorinta mea de crestere profesionala. Am ales antreprenoriatul, intr-un domeniu indispensabil, curatenia, dar nu dispuneam de finantele necesare demararii unui astfel de proiect. Asa ca m-am inscris in programul “Antreprenoriat sansa ta”, care pot spune ca pentru moment, mi-a schimbat viata.

 

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

SC DERETIC CLEANING SERVICES SRL: Ca sa deschizi o afacere nu doar in Romania, nu doar in 2019, iti trebuie intradevar curaj. Este o arie care implica multe riscuri si multa responsabilitate. Ce e mult mai important decat nebunia pentru a reusi, este educarea continua in directia de antreprenor.

 

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

SC DERETIC CLEANING SERVICES SRL: Provocarile au venit initial din directia necunoasterii. Sunt multe necunoscute la inceput de drum, elemente care nu se intersecteaza cu simplu rol de angajat. Problemele au fost in general de ordin administrativ. A avea o gestiune corecta a activelor si consumabilelor este essential. Iindicativii economici sunt decisivi pentru a nu intra pe deficit. Și toate aceste elemente au creat probleme la inceput.

 

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

SC DERETIC CLEANING SERVICES SRL: Firma ofera servicii de curatenie profesionala. Oferim clientilor garantia unei curatenii persistente datorita personalului, utilajelor si solutiilor folosite. Ca si servicii de curatenie nu ne detasam de concurenta, intrucat sunt multe firme foarte bune. Cu ce iesim in evidenta ca si companie, este brandul si strategiile de Marketing, care depasesc concurenta.

 

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?

SC DERETIC CLEANING SERVICES SRL: O data cu derularea activitatii, invatam domeniul din ce in ce mai bine si observam nevoi diferite la clientii existenti, nevoi carora ne adaptam. Nu regret niciun moment demararea proiectului, intrucat a fost o validare persoanala ca pot, vreau si o sa reusesc in a performa ca si start-up. Siguranta de reusita nu o poate avea nimeni intrucat vremurile din ziua de azi sunt schimbatoare si accelerate. De ce pot fi sigur insa, este faptul ca ma voi adapta mai repede decat trendurile pietei.

 

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

SC DERETIC CLEANING SERVICES SRL: De departe cel mai placut sentiment este cel generat de plata salariilor, stiind ca ajuti niste oameni sa isi asigure traiul si ca acei oameni indirect isi incredinteaza costurile vietii tie prin faptul ca ei presteaza servicii pentru tine. E un sentiment unic pe care doar un antreprenor il cunoaste. Un alt sentiment placut este puterea de decizie si de adaptare rapida pe care o am si nu am avut-o ca si angajat.

 

 

SC DERETIC CLEANING SERVICES SRL

Telefon: 0743660504

Mail: cristi_epure90@yahoo.com

 

 

fb-share-icon0