Cotidianul Transilvan

MG SOFTSTAR – un Start Up în Silicon Valley-ul clujean

Da, știm cu toții, Cluj Napoca este cunoscut ca fiind un Silicon Valley al României. Iar în acest Silicon Valley activează mai ales firmele mari, multinaționalele. Cu toate acestea, un antreprenor a avut îndrăzneala de a porni la drum în acest domeniu cu un Strat Up. Astfel, prin Programul European România  Strat-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj, a luat ființă firma SC MG SOFTSTAR SRL, care se ocupă cu producție și dezvoltare pagini Web / softuri și webdesign.

 

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

SC MG SOFTSTAR SRL: O afacere pe cont propriu necesita mai multe resurse care ar trebui asigurate de catre initiator. Acest lucru nu este la indemana oricui in momentul pornirii afacerii. Afacerea cu fonduri europene iti asigura logistica de pornire precum si cele necesare de la momentul zero, ramanand in sarcina initiatorului administrarea, marketingul si dezvoltarea firmei.

 

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

SC MG SOFTSTAR SRL: Da si nu. In orice Start UP, in orice domeniu in Romania ai nevoie de curaj, hotarare, incredere si mai ales perseverenta.

 

Rep.:  Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

SC MG SOFTSTAR SRL: Din punctul meu de vedere cea mai mare provocare a fost si este, piata de desfacere. Tinand cont de faptul ca municipiul Cluj Napoca este cunoscut ca si un Silicon Valley al Romaniei in informatica, pentru un Start UP acest aspect a creat probleme pe care nu le-am prevazut in gasirea clientilor, se pare ca marile firme consacrate au cam acaparat piata locala si zonala.

 

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

SC MG SOFTSTAR SRL: Specificul firmei este: productie si dezvoltare in domeniul IT. Productie si dezvoltare pagini Web, softuri si webdesign. Ofera clientilor produsele mentionate anterior. Este o firma noua care incearca sa acopere necesarul in domeniul IT. SC MGSOFTASTAR SRL ofera clientilor sai: productie si dezvoltare pagini Web, site-uri de prezentare, softuri, magazine online, CSM personalizat, optimizare SEO, optimizare pagina Web, promovare online, programe de gestiune si webdesign.

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?

SC MG SOFTSTAR SRL: Cu toate nu este usor sa razbesti intr-un domeniu unde altii au ajuns departe nu regret demararea afacerii in acest program si sunt sigura de reusita.

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

SC MG SOFTSTAR SRL: Aspectele placate ale proiectului pot spune ca a fost realizarea fiecarei etape care a condus la un sentiment de multumire cu greutati si impedimente care intr-un final au condus catre satisfactia pasului realizat. Ca momente neplacute as putea preciza necastigarea licitatiilor la care am participat si refuzul colaborarii firmelor mari cu firme nou infiintate cum este firma mea.

 

SC MG SOFTSTAR SRL

info@mgsoft.ro

 

fb-share-icon0