Cotidianul Transilvan

Estetică medicală cu fonduri europene

Programul european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj, a asigurat primii pași pentru zeci de firme, din cele mai variate domenii. Desi pe piața clujeană funcționează o sumedenie de clinici de estetică medicală, SC PLASTESTET SRL încearcă continuu să-și îmbunătățească serviciile oferite și să ofere satisfacție deplină persoanelor care calcă pragul clinicii de estetică.

 Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

SC PLASTESTET SRL: Domeniul esteticii medicale este într-o continuă dezvoltare și există în mod permanent o cerere pentru servicii de calitate superioară. Ca estetician, mi-am propus să investesc foarte mult în dezvoltarea mea pentru a oferi unele dintre cele mai bune servicii din România. Există foarte multe clinici de estetică medicală în Cluj, însă eu mi-am dorit să aduc un plus valoare și să îmi realizez propria clinică unde clienții să fie 100 % siguri că vor putea beneficia de cele mai bune servicii și că nu vor fi dezamăgiți în nici un caz.

Eram hotărâtă să muncesc astfel încât să pot înființa această clinică de estetică medicală și auzisem câte ceva despre proiectele cu finanțare europeană așa că atunci când s-a ivit această oportunitate am zis să trebuie să încerc.

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

SC PLASTESTET SRL: Este într-adevăr nevoie de curaj pentru a deschide o afacere deoarece te așteaptă provocări la tot pasul. Pentru mine, ca medic a fost destul de dificil să mă adaptez la birocrație și mi-a fost foarte greu să înțeleg de ce procesul este atât de dificil și de ce sunt necesare atât de multe documente.

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

SC PLASTESTET SRL: Tot procesul de înființare a firmei și până la dosare de achiziții și proceduri au fost provocări pentru mine pentru că nu m-am confruntat până atunci cu aceste chestiuni, astfel că mi-a fost greu să înțeleg și să mă adaptez.

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

SC PLASTESTET SRL: Societatea noastră are ca obiect de activitate oferirea de servicii estetice medicale de cea mai bună calitate clienților. Diferența între clinica mea de estetică medicală și celelalte existente pe piață este faptul că mereu încerc să îmbunătățesc serviciile pe care le ofer și acestea să fie dintre cele mai bune pentru a oferi satisfacție deplină persoanelor care îi trec pragul. Pentru a putea oferi cele mai bune servicii de pe piață am fost conștientă că trebuie să îmbin mai multe aspecte. Astfel, am îmbinat pregătirea mea profesională pe care o perfecționez în mod frecvent prin participarea la conferințe internaționale, cele mai noi cursuri de perfecționare în domeniul esteticii medicale, cu investițiile  în  aparatura clinicii pe care am dotat-o cu cele mai performante aparate și cele mai noi produse existente pe piață și nu în ultimul rând am pus accent pe designul clinicii care este unul elegant și dă senzația de profesionalism de la primul contact cu clinica.

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?

EsteticSC PLASTESTET SRL: Nu regret nici un moment decizia de a demara această afacere în domeniul esteticii medicale, datorită faptului că din momentul în care am hotărât să urmez universitatea de medicină mi-am dorit să ajung unul dintre cei mai buni esteticieni din România și să aduc un plus valoare în domeniul esteticii medicale. Sunt sigură de succesul acestei afaceri pentru că serviciile de estetică medicală sunt la foarte mare căutare în acest moment în România și nu în ultimul rând pentru că am investit foarte mult în tot acest concept, de la investiția în dezvoltarea mea profesională până la aparatura și designul clinicii.

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

SC PLASTESTET SRL: Au fost mai multe momente plăcute dar voi enumera doar două dintre acestea: primul a fost atunci când am finalizat dotarea clinicii și ideea mea a prins contur iar cel de-al doilea a fost atunci când clienții care mi-au trecut pragul și-au exprimat multumirea  atât față de aspectul clinicii cât și față de serviciile de care au beneficiat.

 

SC PLASTESTET SRL

0742310765

plastestet@gmail.com

 

 

 

 

fb-share-icon0