Cotidianul Transilvan

NEW CONCEPT SOFTIT SRL a pornit pe calea succesului

Industria IT și cea de software a crescut exponențial în ultima perioadă, mai ales la Cluj Napoca. O mare parte din acest segment este deținut de giganții din domeniu. Cu toate acestea, destul de des, start up -uri reușesc nu doar să pătrundă pe piață ci chiar să facă valuri cu idei îndrăznețe și inovare. Este și cazul unei firme înființate cu ajutorul Programului European România Strat-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj.  NEW CONCEPT SOFTIT SRL a pornit pe calea succesului oferind clienților nu doar produsul in sine, ci si servicii complete si complexe de analiza, suport si dezvoltare pentru a raspunde solicitarilor personalizate din cele mai diverse domenii de activitate.

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

NEW CONCEPT SOFTIT SRL: Mi-am pus de multe ori intrebarea: Ce imi doresc sa fiu? Angajat ori antreprenor? Sa incepi o afacere pe cont propriu nu este deloc usor, insa este un pas inainte spre o avansare in cariera si pe plan personal. Daca uneori am fost in dilema si nu am stiut care ar fi beneficiile unei afaceri pe cont propriu, in afara de independenta financiara, am identificat si alte motive care m-au determinat sa incep propria afacere: Detin controlul. Chiar daca intreaga responsabilitate este a ta, atunci cand ai o afacere, controlul este numai in mainile tale. Atunci cand lucrezi pentru altcineva, nu poti lua intotdeauna decizii si nu iti poti desfasura un anumit mod de lucru deoarece depinzi de actiunile celorlalti. In propria afacere vei decide singur cum iti vei desfasura activitatea, iti vei asuma esecul si succesul si vei stii intotdeauna cand este bine sa actionezi pentru a schimba lucrurile in favoarea ta. Imi fac singur programul. Acum esti propriul sef, singurul in masura sa ia decizii si sa se organizeze asa cum este necesar. Iti poti stabili un program fix de munca, dar de data aceasta te bucuri de mai multa flexibilitate si iti poti stabili un echilibru intre viata personala si profesionala. Nu vei mai avea programul clasic de munca de la 9 la 18 si iti vei putea gestiona timpul asa cum crezi ca este eficient. Imi urmez pasiunea. Nu uita ca multe afaceri au pornit strict din pasiune si s-au dezvoltat extrem de bine pe termen lung. Ca si antreprenor trebuie sa iti asumi riscul si sa iti urmezi pasiunea daca iti doresti o afacere profitabila. Daca stii ca esti bun intr-un anumit domeniu, cunosti foarte bine o nisa, atunci fii pregatit sa te dedici in totalitate ideii de business. Imi aleg singur oamenii cu care sa lucrez. Cand esti angajat, esti obligat sa lucrezi cu anumiti oameni si nu intotdeauna acest lucru este unul favorabil. Ca si antreprenor, iti poti recruta singur oamenii care sa te ajute sa te dezvolti si sa iti cresti afacerea. Echipa este punctul cheie al unei reusite, asa ca o data cu prorpia afacere ai putea evita aparitia anumitor situatii neplacute. Am satisfactii. O data ce ai inceput o afacere pe cont propriu, satisfactia ca ai creat ceva nu va intarzia sa apara. Indiferent de munca pe care o depui, in final esti extrem de multumit ca ideaa a fost in totalitate a ta si ca ti-ai asumat riscul de a merge mai departe. Afacerea pe cont propriu este o extensie a propriei persoane.

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

NEW CONCEPT SOFTIT SRL: Inca din etapa de pre-aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, am tot citit despre afaceri de success intemeiate cu ajutorul sprijinului nerambursabil oferit de Uniunea Europeana. In momentul in care am vazut ghidul START UP PLUS Romania 3.7 am stiut ca trebuie sa incerc sa imi transpun ideea de business realitate, indiferent de birocratia de care m-as fi putut lovi in implementarea afacerii. Orice afacere presupune un fel de nebunie, un risc, datorita schimbarilor (in special legislative) care pot surveni in timpul implementarii.

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

NEW CONCEPT SOFTIT SRL: In momentul infiintarii societatii am fost constient de legislatia in continua shimbare din Romania, astfel ca, in momentul infiintarii societatii a aparut si prima modificare de buget. Cea referitoare la nivelul de salarizare, statul ridicand pragul existent in 2018. Practic, estimarea unor anumite praguri impuse de catre stat, reprezinta cea mai mare provocare in derularea in conditii optime a desfasurarii activitatii.

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

NEW CONCEPT SOFTIT SRL: Societatea infiintata in cadrul proiectului “Antreprenoriatul – sansa ta!” are ca si obiect de activitate: 6201 Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client). Proiectele de anvergura au reprezentat intotdeauna o constanta a activitatii NEW CONCEPT SOFTIT Soft & Service: ofera nu doar produsul in sine, ci si servicii complete si complexe de analiza, suport si dezvoltare pentru a raspunde solicitarilor personalizate ale clientilor din cele mai diverse domenii de activitate. Toate acestea au facut posibila implementarea sistemului Synchron ERP in cadrul unor companii importante cu arii de activitate dintre cele mai diverse precum: productie, distributie, gestiune de spatii comerciale, bugetar etc. Produsele si serviciile NEW CONCEPT SOFTIT Soft & Service sunt realizate intr-un sistem de management al calitatii si al securitatii informatiilor. PROIECTARE SOLUTII Parcurgerea unui proces etapizat in dezvoltarea de software personalizat este o constanta in proiectarea solutiilor. IMPLEMENTARE Analiza, personalizarea, implementarea efectiva si training-ul oferit utilizatorilor de software sunt pasii principali in cadrul unei implementari reusite oferite de Soft & Service. POSTIMPLEMENTARE Procesul de asistenta postimplementare si actualizare sistem software intregeste firesc pachetul de servicii Soft & Service, adresat tuturor celor care isi doresc calitate si securitate in sistemul software folosit. Web-site: http://newconceptsoftit.ro/servicii.html

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?

NEW CONCEPT SOFTIT SRL: Ideea de a implementa o afacere cu ajutorul finantarilor nerambursabile europene a fost una din cele mai bune decizii luate pana acum. Sprijinul nerambursabil oferit in cadrul proiectului “Antreprenoriatul – sansa ta!” ID 105931 a fost extrem de benefic, in special in achizitionarea unor echipamente inalt calitative, necesare pentru a oferi clientilor un produs final exceptional, conform solicitarilor.

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

NEW CONCEPT SOFTIT SRL: Pe parcursul derularii activitatilor NEW CONCEPT SOFTIT am avut o multime de satisfactii, datorita posibilitatii asigurarii clientilor a unor servicii de calitate, in timpul solicitat, la un standard de securitate ridicat. De asemenea, pe parcursul derularii afacerii, am avut o colaborare facila si profesionista cu expertul informatii pentru afaceri din cadrul proiectului, astfel incat implementarea afacerii si modul de intelegere al derularii unei afaceri pe o linie de finantare europeana a fost foarte facila.

 

NEW CONCEPT SOFTIT SRL

Telefon: 0727880088

E-mail: marius.cordunianu@gmail.com

fb-share-icon0