Cotidianul Transilvan

Oraș de smart-rahat. Primăria lui Boc și Poliția Rutieră instigă la comiterea de infracțiuni

În țara asta de rahat trebuie să moară oameni ca Poliția sau administrațiile publice locale să ia măsuri. Colectiv….Caracal….vă mai aduceți minte…?

În orașul acesta smart, Cluj Napoca, mașinile sunt obligate să circule pe contrasens pentru că pe carosabil sunt parcate mașini, iar spălatul pe mâini a la Pilat este un sport național.

Imaginați-vă o stradă/alee nici mare nici mică din Cluj Napoca. Cam de 40 de metri. Una ca alte sute din Cluj… Nemarcată, fără semne de circulație pe ea. Pe stradă, pe dreapta, pe carosabil, până în intersecția în Y, mașini parcate una lîngă alta. Neregulamentar, potrivit organului de la Poliția Rutieră și a organului de la Poliția Locală. Tu ești obligat să circuli, evident, pe contrasens, într-o depășire continuă. La 5 metri înainte de intersecție, pe stânga, un falnic gard viu de 1,5 metri. Dacă ai ghinionul ca în secunda fatală să vină de după colț o mașină, cu un șofer inconștient care calcă accelerația și neatent, tamponarea e garantată. Ghiciți cine e de vină?! Bravos! Tu, pentru că erai în depășire. Tu pentru că erai pe contrasens. Poliția rutieră trage din umeri. Admite negru pe alb pe înscris oficial, că mașinile sunt parcate neregulamentar dar spune că nu are treabă cu sancționarea acestora. Nici cu ținutul de cont de acest fapt. Nici cu realizarea de demersuri pentru trafic auto în siguranță și legalitate. Deși Poliția Rutieră poate dispune măsuri în acest sens.  Poliția Locală trage și ea din umeri. Admite în scris că mașinile sunt parcate neregulamentar, că blochează un sens de mers, dar……Poate dar nu prea poate să sancționeze mașinile parcate acolo neregulamentar….pentru că nu e semn de Oprirea interzisă. Dar sunt parcate neregulamentar…..negru pe alb pe înscris oficial, semnat de Poliția Locală! Bine că poți parca mașina în intersecție pe carosabil.  Sau oriune pe carosabil, ocupând o bandă de mers.

Practic, administratorul drumului, Primăria, te obligă să circuli continuu ilegal. Ce să mai vorbimd e respectarea obligațiilor administratorului drumului, așa doar vreo 10-12, din OUG 195/2002 și regulamentul de aplicare,.

Evident, organul, în înțelepciunea sa, nu poate să îți răspundă la întrebarea și ce trebuia să faci tu pentru a circula legal? Pe unde și cum trebuia să circuli? Organul nu poate să îți răspundă nici la întrebarea unde e culpa ta, vinovăția ta, și cum ai fi putut evita accidentul. Aberant, halucinant, dar real și trist! În orașul smart al lui Boc trebuie să zbori cu mașina, fiind obligat să circuli pe contrasens, în deplină ilegalitate.

Așadar șoferi clujeni vă dau un pont. În întunecimea minții Organului de la Poliția Rutieră, pe strada Franz Liszt în zona străzii Milcov, toți șoferii care vin spre Liceul Onisifor Ghibu circulă ilegal. Nu contează că NU AU PE UNDE ALTUNDEVA SĂ CIRCULE! Nu contează CĂ SUNT OBLIGAȚI să circule pe acolo! Circulă ilegal. Punct. Dacă vine cineva din sens opus și intră în acel șofer cu viteză, vinovat e ați ghicit cine. Nenorocitul care vine pe contrasens că nu are pe unde altundeva. Ați înțeles pontul ? Nu, nu eu instig la comiterea de infracțiuni, ci însăși Poliția Rutieră și Primăria! Da, îmi asum ce spun!

În întunecimea minții Organului de la Poliția Rutieră, nu există conducere preventivă, adaptarea vitezei la condițiile de trafic. În întunecimea minții Organului de la Poliția Rutieră și a celor din Primărie, totul e în regulă. E smart. Avem Comisie de Circulație în cadrul Primăriei să își numere firele roz bombon din cap la ședințele patriotice de lucru nu să ia măsuri pentru a asigura DREPTUL LA CIRCULAȚIE al participanților la TRAFIC și SIGURANȚA RUTIERĂ. Avem Primărie, administrator de drum public, să ne facă băncuțe smart, nu să se achite de obligațiile legale ce îi revin raportat la drumurile publice conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice din 04.10.2006 și a Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice din 04.10.2006

 

 

Vom reveni…. Povestea merge mai departe

 

 

fb-share-icon0