Cotidianul Transilvan

Peste șase mii pachete cu țigări ascunse în șopron, descoperite de poliţiştii de frontieră

6.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 73.700 lei au fost descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației. Marfa a fost descoperită într-un șopron cu fân de pe raza localității de frontieră Piatra și urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Concret, joi, 03 septembrie 2020, în baza sprijinului oferit de DGA – Structura Centrală, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău – judeţul Maramureş s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de proveniență ucraineană.

Astfel, în jurul orei 10.00, poliţiştii au descoperit, într-un șopron cu fân de pe raza localității de frontieră Piatra, județul Maramureș, la aproximativ 100 de metri față de apa râului Tisa, nouă colete cu țigări, de proveniență ucraineană. În continuare, s-au luat măsuri specifice de monitorizare a zonei și cercetării terenului în vederea identificării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională. În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz si autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a cazului. Coletele cu țigări au fost transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, unde, în urma inventarierii au rezultat 6.300 pachete, în valoare de 73.700 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

fb-share-icon0