Cotidianul Transilvan

SC Starlab Medica SRL excelează într-un domeniu de nișă: distribuția de produse chimice

Distribuția de produse chimice este un sector destul de puțin cunoscut și, mai ales, unul care nu este accesebil oricui. În acest domeniu doar specialiștii reușesc să facă performanță. Iar când acești specialiști se întâlnesc cu fondurile europene provenite din Programul European România Strat-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj, succesul este garantat. Așa e și cazul SC Starlab Medica SRL firmă de distribuție produse chimice, cu parteneriate cu producători specifici din UE.

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?
SC STARLAB MEDICA SRL: Mi-am dorit întotdeauna să am propria mea afacere, acesta a fost momentul în care am decis să fac primul pas. Fondurile europene sunt de mare ajutor când începi de la 0, în primul rând pentru sprijinul financiar și în al doilea rând pentru că te ajută sa fii ordonat și disciplinat la fiecare pas pe care trebuie să-l faci.

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?
SC STARLAB MEDICA SRL: Da, e nevoie de mult curaj, de dorință și de un strop de nebunie, și de o motivare puternică pentru că toată lumea te demotivează, se spune că e foarte greu să accesezi bani europeni, procedurile sunt greoaie.

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?
SC STARLAB MEDICA SRL: Provocarea a fost întemeierea firmei, obținerea avizului de mediu, apoi, contra-cronometru, să identifici furnizorii de echipamente și în final să găsești clienții.

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?
SC STARLAB MEDICA SRL: Firmă de distribuție produse chimice. Am identificat producători în UE astfel încât produsele noastre să fie competitive pe piață din punct de vedere al raportului calitate- preț, avem cele mai bune prețuri la aproape toate produsele pe SICAP.

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?
SC STARLAB MEDICA SRL: Nu regret demararea afacerii, firma a funcționat foarte bine și în această perioadă, ne-am diversificat oferta și am identificat noi clienți. După revenirea economiei la normalitate și fima mea va va avea succesul pe care mi l-am dorit.

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?
SC STARLAB MEDICA SRL: S-au schimbat formularele și termenele in timpul derularii procedurii ceea ce ne-a creat disconfort, precum și virarea celei de-a doua tranșe făcută cu foarte mare întârziere față de graficul initial.

SC STARLAB MEDICA SRL
0757527741

fb-share-icon0