Cotidianul Transilvan

Zâmbiți, vă rog! Momente Kodak cu Happy Photo Booth

Prin Programul European România Strat-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj, s-au lansat pe piață aproape o sută de noi firme. Ideile de afaceri au fost din cele mai variate domenii, de la clasice business-uri de producție, până la cabinete medicale sau centre de fitness. Printre aceste oportunități de afaceri identificate, una te facesă zâmbești. La propriu. Happy Photo Booth SRL are ca domeniu de activitate asigurarea de servicii foto cu Cabinele foto de tip Oglinda, denumite Magic Mirror. Firma aduce un plus valoare prin prezenta unor aparate profesionale de tipul celor pe care le detine firma Happy Photo Booth si anume Magic Mirror, care ofera o experienta placuta participantilor la eveniment prin prezenta acelei oglinzi in marime naturala care ofera subiectilor perspectiva foarte clara asupra rezultatului fotografiei, acestia avand ocazia sa vada dinainte ipostaza care va fi imortalizata pe hartia foto. De asemenea, materialele si procedeul tehnologic prin care sunt produse aceste fotografii este de ultima generatie si, foarte important, foarte prietenos cu mediul.

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

Happy Photo Booth SRL: Intentia a fost de a incerca o afacere pe cont propriu deoarece am sesizat o anume oportunitate pe piata in ce priveste oferta de Cabine fotografice, in special cele de tip Oglinda, denumite Magic Mirror (Oglinda magica). Segmentul de piata la care se preteaza acest gen de servicii este cel legat de organizarea de evenimente, domeniu in care am activat pe partea muzicala, prilej cu care am observat ca prezenta cabinelor foto este foarte reala. De ce cu fonduri europene? Modalitatea de acordare a subventiei, precum si seriozitatea in ce priveste implementarea si derularea proiectului de finantare, analiza riguroasa a planului de afaceri m-au incredintat ca ideea mea a fost una care merita luata in calcul.

 

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

Happy Photo Booth SRL: Desigur ca pentru a porni o afacere in Romania anului 2019 este fara indoiala nevoie de mai multi stropi de nebunie. Pentru mine, a porni pe acest drum a fost fara indoiala o provocare, poate cea mai mare de pana acum. Nu este usor sa vii din zona bugetara, unde veniturile sunt sigure si sa o iei de unul singur pe drumul antreprenorului, practic de la zero, pe un segment de piata relativ necunoscut.

 

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

Au fost mai multe provocari in derularea proiectului. Cea mai mare? Provocarea cea mai mare este acum. Legata de atragerea clientilor, de promovare, de conceperea de noi servicii pe aceasta nisa in vederea acoperirii unei zone cat mai generoase a cererii. Problemele cu care m-am confruntat pe parcursul implementarii planului de afaceri au fost cateva, dar la fiecare dintre ele am gasit rezolvare prin bunavointa si profesionalismul echipei de implementare.

 

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

Happy Photo Booth SRL: Firma nou infiintata, denumita Happy Photo Booth SRL are ca domeniu de activitate asigurarea de servicii foto cu Cabinele foto de tip Oglinda, denumite Magic Mirror. Zona in care activeaza este cea legata de organizarea de evenimente (nunti, botezuri, petreceri corporate etc.). Ofera clientilor fotografii la minut, instantanee savuroase de la evenimentul la care au participat. Este destul de greu sa vii cu ceva nou pe aceasta zona, dar, totusi, in ce priveste piata din Zalau care abunda de cabine fotografice improvizate, aduce un plus valoare prin prezenta unor aparate profesionale de tipul celor pe care le detine firma Happy Photo Booth si anume Magic Mirror. Ele ofera o experienta placuta participantilor la eveniment prin prezenta acelei oglinzi in marime naturala care ofera subiectilor perspectiva foarte clara asupra rezultatului fotografiei, acestia avand ocazia sa vada dinainte ipostaza care va fi imortalizata pe hartia foto. Pe de alta parte materialele si procedeul tehnologic prin care sunt produse aceste fotografii este de ultima generatie si, foarte important, foarte prietenos cu mediul.

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sausunteți sigur de reușită?

Happy Photo Booth SRL: Nu am absolut niciun regret in ce priveste alegerea facuta si sunt absolut sigur de reusita. Desigur vremurile in care traim, legate de pandemia de Coronavirus ne-a pus putin in asteptare, dar rezistam si speram sa repornim cu si mai multa incredere dupa.

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

Happy Photo Booth SRL: Nu m-am asteptat nicio clipa sa fie usor, dar nu as spune niciodata ca au fost momente neplacute, mai dificile da. Repet. Doamna Ramona Boca a fost si este un real sprijin, iar toate aceste momentele dificile, legate de procedura de achizitie, de intocmirea documentelor etc., au fost rezolvate datorita profesionalismului si implicarii neconditionate.

 

Happy Photo Booth SRL

Tel. 0741-640.551

www.hpb.ro

contact@hpb.ro

 

fb-share-icon0