Cotidianul Transilvan

Un vînt de nebunie politică

Un prieten din cei mai frumoși ani îmi zice: las-o pe Firea. Întrebarea României este:

– Cum se explică scorul USR Plus!

Am vrut să-i răspund:

– Așa cum se explică Iohannis, Kovesi și Fritz!

Auzi! Nu mai are rost să vorbim despre Firea. Adevărat! Excesele sale publicitare și felul oarecum țățist în care a reacționat, după ce-a aflat vestea înfrîngerii, o scot din cursă pe termen lung. Poate definitiv. Ea nu mai reprezintă nici o șansă pentru PSD. Dar starea generală și percepția acestui partid mi se pare mai importantă decît nelămurirea prietenului meu.

Un PSD bezmetic și mălăeț duce la o decădere a scenei politice și o creștere accelerată a puțoilor neo-marxiști. Dacă Marcel Ciolacu se amăgește cu procentele obținute și încearcă să contureze o brumă de victorie, PSD-ul s-a ars și se va stinge încet și definitiv.

În fapt, cei care au crescut, USR-PLUS, s-au umflat în pene și au făcut un tărăboi cumplit pe seama ciumei roșii și a partidului care trebuie scos din țară. Şi le-a ținut! Cum le-a răspuns Marcel Ciolacu ? Cum au reacționat cei care mai vorbesc în numele PSD? Ca niște babe! Ca niște speriați de bombe! I-ați auzit strigînd?

– Vin nepoțeii lui Marx și puțoii lui Soros!?

Cum s-a apărat PSD-ul de potopul de invective și acuzații? Mustăcind ca motanul adormit pe cuptor. De ce tot iese Klaus Iohannis și se poartă ca un căprar mono-mental și repetă acuzațiile din Piața Victoriei? Pentru că nu știe altceva și pentru că ține!

Nu-i răspunde nimeni, nu-l înjură nimeni și nici nu deschide discuția despre suspendarea sa. Acuzațiile anti-PSD se fixează în mintea oamenilor și populația ajunge să-l perceapă numai așa, fără să verifice și fără să gîndească. Exact ca Iohannis!

Decăderea PSD a făcut loc noului val de trupeți politici. Dar și susținerile de pe toate părțile. Şi de afară și dinlăuntru.

Cine trebuia să pună pe masa dezbaterii electorale, și așa săracă, inventarul anti-performanțelor obținute de guvernul Cioloș? Ati auzit PSD-ul vorbind despre asta? Cine ar fi trebuit să redeschidă dosarul afacerilor lui Dan Barna? Care este diferența (inclusiv în milioane) între afacerile rulate de Dan Barna și cele de pe numele lui Liviu Dragnea?

PSD-ul a înghițit transformarea lui Dragnea într-un simbol al corupției și bombăneala lui Dan Barna într-un proiect politic al reconstrucției României și al relansării ei. Să fie sănătos! Cu vremea o să vedeți care este diferența între corupții din PSD și performanțele financiare ale lui Dragoș Pâslaru, Cristian Ghinea sau zecilor de milioane de euro învîrtite de Clotilde Armand.

Asta dacă va mai fi cine să le rostească și să le descrie! Cum se face că PSD-ul a uitat de prestația caraghioasă a secretarei de la Bruxelles (jurista Prună) adusă ca ministru al Justiției (nu găseau pe cine să pună!)? Cum se face că păpușile celor de la #Rezist trec drept curate și modeste, și luptătoare pentru lege și morală? Cît de chior să fi fost PSD-ul să nu-i remarce Vlad Voiculescu pe Borc și pe Cristina Pașca Palmer?

Și dacă a vrut să fie galant, de ce nu și-a trezit oamenii în campanie electorală să numere votanții și să semnaleze perfomanța cu cei două milioane de cetățeni români care au votat de data aceasta între orele 7 și 9 dimineața? Mai ceva ca huhurezii! Dacă în două ore au votat 2 milioane (exact cifra în plus de pe lista umflată a votanților și din care se obțin voturile necesare unei victorii surprinzătoare), atunci cum de au mai fost cozi pînă seara tîrziu? Puteau vota și 25 de milioane și mai rămînă timp să țină și președintele o cuvîntare!

Nimeni din PSD n-a înțeles că partidul de intelligence crește artificial? Că manifestațiile #Rezist sunt finanțate și întreținute de forțe cu interese politice și economice în România? Nu s-a prins nimeni că istericalele lui Cosette Chichirău sunt similare cu țipetele franțuzoaicei Clotilde și cu obrăzniciile lui Emanuel Ungureanu și ale lui C.G. Seidler și că ele trădează doar ambiție, tupeu și adrenalină?

Nu s-a uitat nimeni pe CV-urile acestor speranțe politice? Multe sunt odrasle de beneficiari grosolani ai comunismului și ai tranziției! Nu a găsit PSD-ul și nici PNL-ul o listă detaliată? Ce naiba, doar au copilărit împreună!

Mie nu-mi displace Fritz, așa șomer cum este el, dar victoria sa asupra unui profesor universitar și fost rector la o mare universitate și parlamentar, la un asemenea scor, indiferent cît de bolnav de sine este vopsitul de Nicolae Robu, mi se pare cam mult. Om fi noi multiculturali și primitori, dar scorul nu se pupă cu programul. Cu ce proiecte au cîștigat Nicușor Dan și Fritz? Sau penalul de Hubert Thuma, penelistul din imobiliarele județului Ilfov?

Cu ce idei teribile i-a împachetat Clotilde pe liberalii din Sectorul 1? Cu trecerea rapidă de la un zîmbet la rînjet?

Știm numai cu ce ifose și vînturi au pierdut Gabriela Firea, Nicolae Robu și Marian Oprișan.

Un vînt de nebunie politică adie dinspre SUA spre Europa. Iar noi, fără filtre și fără ambiții identitare, îl luăm în plin și credem că ne duce departe.

Nici vorbă!

fb-share-icon0