Cotidianul Transilvan

Fan Courier, dezastru e numele tău

În nebunia aceasta de Pandemie trebuie să recunosc că am apelat mult mai mult ca de obicei la cumpărături online și transport cu firme de curierat. Până acum însă totul a decurs normal, cu mici nereguli inerente, de înțeles.

Zilele trecute însă, Fan Courier (apropos, de ce o fi Courier și nu Curier?!!) a reușit performanța să îmi aducă aminte atât de relativitatea timpului a lui Einstein cât și de absurdul lui Kafka și Camus.

Pe scurt un colet trebuia să ajungă la tine. Aștepți izbăvitorul SMS de la curier și nimic… Arunci un ochi pe site-ul firmei de curierat și vezi că pachetul era avizat pentru expediție la destinatar din depozit, dar, surpriză! adresa greșită.

Ei și de aici începe distracția. Te scarpini în creștet și te întrebi de când Mama Omida lucrează la Fan Courier de ei știu că adresa la care tu vroiai să îți ajungă coletul e greșită! Iei legătura cu expeditorul și analizați împreună AWB-ul emis. Adresa e corectă ! Și începe jocul de-a call center. Unde, după ce zi de zi spui aceași poveste cu faptul că adresa nu e greșită ci corectă, voci drăguțe îți spun în fiecare zi, timp de patru zile!, că s-a remediat problema, s-a luat legătura cu șeful de depozit și coletul e pregătit pentru încărcare urmând să sosească AZI. Realitatea este însă cu totul alta. După cinci zile, în sistem nimeni nu a modificat statusul de adresă greșită. Iar coletul e mai departe pe undeva rătăcit prin ceva depozit. Poate s-a pierdut. Sau poate l-au mâncat câinii.  Ori poate Fan Courier e ceva filială a STS sau SRI și știu ei mai bine ca tine care e adresa ta corectă! Cert este faptul că un amărât de colet care trebuia să ajungă la tine acasă luni, încă nici vineri nu a sosit. Explicații la întârziere nu sunt, răspunsuri la întrebări nu sunt, totul se rezumă la un robotic răspuns “S-a luat legătura cu șeful de depozit și coletul e pregătit pentru încărcare urmând să sosească AZI”. Trăiască Einstein și a sa relativitate a timpului pe care o aplică din plin Fan Courier.

Bineînțeles, când va ajunge coletul într-un final (dacă va ajunge!) taxa de transport va fi aceeași. Ce mai contează 4-5-7 zile în plus! Țara e plină de proști care mereu vor apela la Fan Courier.

Oameni buni…dacă vreți să faceți cuiva o farsă, să îl exasperați și să îi puneți la încercare nervii, trimiteți-i un colet cu Fan Courier. Dacă sunteți supărat pe cineva, trimiteți-i un colet cu Fan Courier – îi va scoate peri albi firma de curierat!

Dacă vreți să vă testați gradul de suportabilitate, rugați pe cineva să vă trimită un colet cu Fan Courier. Dacă însă vreți să trimiteți cuiva un colet și vă doriți ca acesta să și ajungă ori dacă aveți de primit un colet, alegeți orice altceva! Doar Fan Courier, nu! Sunt atâtea alte firme de curierat….

PS… Pentru a fi corecti pana la capat…..

Coincidenta sau nu, la 3 ore dupa articol a venit si o duba cu buclucasul colet. O duba…. Neinscriptionata…. Probabil parteneri Fan, din moment ce totusi aveau actele expeditiei…..

fb-share-icon0