Cotidianul Transilvan

Arestarări, rețineri și dosare penale pentru infracțiuni la Legea circulației

La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliției municipiului Gherla au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Gherla, pe numele unui bărbat de 31 de ani, din aceeaşi localitate.

Acesta are de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru o perioadă de 1 an şi 4 luni pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fals în declaraţii şi fals intelectual, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Acesta a fost condus şi predat reprezentaţilor penitenciarului Gherla.

***

REȚINUT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat un bărbat de 39 de ani, din comuna Jucu, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe DJ161, în localitatea Jucu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fapt rezultat în urma testării cu aparatul etilotest.

Conducătorului autoturismului i-a reieșit o concentrație de peste 1,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că, în baza celor constatate, polițiștii l-au condus pe acesta la o unitate medicală, pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

***

CERCETAT PENTRU 3 INFRACŢIUNI RUTIERE

La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, poliţişti din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un bărbat de 45 de ani, din comuna Iclod, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 171, deşi nu deţinea permis de conducere.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevant o concentraţie de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul nu figura ca fiind înmatriculat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul neîmatriculat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

***
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au depistat un conducător auto în vârstă de 51 de ani, din comuna Gilău, care se deplasa pe raza localității Someșu-Rece, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

***

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI
În vederea prevenirii accidentelor de circulaţie, întărirea gradului de disciplină rutieră şi pentru impunerea legislației rutiere ce reglementează transportul public de persoane și transport marfă, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au acţionat pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Acţiunea s-a desfăşurat ieri, 14 octombrie a.c., cu sprijinul poliţiştilor de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca şi a poliţiştilor locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.
Totodată, efectivele implictate în acţiune polişţiştii au verificat respecatarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.
În cadrul acţiunii au fost verificate peste 240 de persoane şi 230 de vehicule.

Urmare a abaterilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 178 de sancţiuni contravenţionale, 146 dintre acestea pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, precum nerespectarea regimului legal de viteză, nepurtarea centurii de siguranţă, folosirea telefonului mobil, dar şi pentru alte abateri.

Pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020.

De asemenea, faţă de 11 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, fiind totodată retrase şi 2 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon0