Cotidianul Transilvan

Între Covid, acțiuni forestiere și dosare penale

CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ŞI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 33 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Soporului, deşi nu deţinea permis de conducere.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de peste 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevazute şi pedepsite de Codul penal.
***

ACTION DAY FORESTRY – acțiune pe linia silvică

Polițiștii clujeni au derulat activități în cadrul acțiunii ACTION DAY FORESTRY, desfășurată la nivel national, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de circa 47.300 de lei. Aproximativ 44 de metri cub de material lemnos confiscați.

La data de 22 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, cu sprijinul personalului silvic din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, Direcției Silvice Cluj și ocoalelor silvice, au acționat în județ pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilicite de material lemnos.

Au fost controlate societăți comerciale pe linia depozitării, prelucrării și valorificării materialului lemnos, precum și legalitatea transportului acestuia.

Abaterile constatate au condus la aplicarea a peste 70 de sancțiuni contravenționale și confiscarea cantității de 44,29 metri cubi de material lemnos.

***

ACŢIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRI COVID-19

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au continuat activităţile în sistem integrat, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului Cluj, 509 forţe au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru punerea în aplicare a prevederilor legislației specifice stării de alertă și verificarea respectării acestora, pentru împiedicarea răspândirii SARS-CoV-2.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în întregul judeţ, au fost legitimate peste 950 de persoane şi au fost verificaţi 129 de operatori economici.

Totodată, au fost verificate 346 de mijloace de transport persoane, avându-se în vedere respectarea normelor de protecţie individuală atât de către conducătorii acestora, cât şi de către călători.

Urmare a nerespectării normelor legale, s-a impus aplicarea unui număr de 237 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020, în valoare de 38.200 de lei.

Exemple seminificative:

La data de 22 octombrie a.c., în intervalul orar 07.00-08.30, poliţiştii municipiului Cluj-Napoca au acţionat în sistem integrat, împreună cu poliţiştii locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, verificând respectarea normelor de protecţie individuală în mijloacele de transport în comun şi în staţiile acestora.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 248 de persoane, 88 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional conform Legii 55/2020.

*

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au acţionat în intervalul orar 11:00-13:00, fiind verificate restaurante, unităţi alimentare, mijloace de transport în comun şi terase situate în zona de competenţă.

Abaterile constatate au impus sancţionarea contravenţională a 11 persoane, pentru nepurarea măstii de protecţie sau purtarea acesteia necorespunzător.

*

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au acţionat pentru punerea în aplicare a prevederilor legislației specifice stării de alertă și verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

Au fost verificate pieţe, unităţi alimentare, restaurante şi terase, dar şi mijloace de transport în comun de pe raza comunei, fiind legitimate 47 de persoane.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020.

*

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Florești au acţionat în intervalul orar 07.15-08.15, fiind verificate 25 de mijloace de transport în comun.

În urma abaterilor constatate, 5 călători au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 55/2020, pentru nepurtarea măştii de protecţie.

***

 

fb-share-icon0