Cotidianul Transilvan

Urmărit internațional, depistat de polițiștii clujeni

La data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat, pe raza municipiului Cluj-Napoca, un bărbat de 46 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de către magistrații Judecătoriei Turda.

Totodată, pe numele acestuia era emis un mandat de urmărire internațională.

Activitățile de depistare au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Operațiuni Speciale Cluj, precum și de sprijinul informativ al polițiștilor de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Turda.

Bărbatul are de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru o perioadă de 7 ani și 8 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Cel în cauză a fost predat reprezentanților Penitenciarului Gherla, în vederea executării pedepsei.

***

REȚINUȚI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 26 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

În fapt, la aceeași dată, polițiștii au depistat un conducător auto de 49 de ani, din municipiul Iași, care se deplasa pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca, deși se afla sub influența alcoolului .

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a reieșit o concentrație de peste 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

***

La aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 62 de ani, din municipiului Cluj-Napoca, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În fapt, polițiștii l-au depistat pe acesta în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Aleea Negoiu, din Cluj-Napoca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR ÎN CLUJ-NAPOCA

La data de 26 octombrie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au acționat în scopul prevenirii accidentelor rutiere generate de viteza excesivă, precum și în vederea limitării răspândirii virsului Covid-19 .

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 228 de persoane, fiind verificate peste 185 de vehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 95 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, 56 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice prevăzute de OUG 195/2002 R.

În acest context, polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Nerespectarea măsurilor și interdicțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 a atras aplicarea unui număr de 36 de sancțiuni la Legea 55/2020.

Alte 3 sancțiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

***

RECOMANDĂRI ALE POLŢIEI PENTRU CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII DE CEAŢĂ

Având în vedere prezența fenomenului de ceață pe raza județului Cluj, polițiștii recomandă conducătorilor auto reducerea vitezei de deplasare, folosirea luminilor de ceață din dotarea autovehiculelor, precum și evitarea acționării bruște a mecanismelor de direcție și frânare .

În vederea prevenirii accidentelor de circulație, sfătuim conducătorii auto să se intereseze cu privire la condițiile de deplasare existente pe traseul care urmează să îl parcurgă.

Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic!

Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, mai ales când fenomenul ceții dense este asociat și cu un carosabil umed.

Păstrați o distanță de siguranță față de autovehiculul care circula în față!

Circulați cu viteza redusă, pentru a putea frâna în condiții de siguranță! Țineți cont de faptul că, în condiții de vizibilitate redusă, distanțele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mențineți o distanță mai mare între mașina dumneavoastră și cea din față!

fb-share-icon0