Cotidianul Transilvan

COVI Duțu cel capricios și mințile virusate

Virusul acesta nou de tip coronavirus, COVID 19, este unul tare atipic. Și mofturos. Are și virusul plăcerile lui. Atacă noaptea. De accea trebuie restricționată circulația pe timp de noapte. e suprimat un drep azi, unul mâine, iar poimâine uităm ce e acela drept. Ne vor rămâne obligațiile și ordinele. COVIDuțu adoră să atace pe la creșe. Și grădinițe și școli. Și universități. De aceea creșele, grădinițele și școlile și universitățile sunt închise. Irelevant că vine Capacitatea sau BAC-ul, nu contează că învățăm medicina sau ingineria online. Picii din clasa zero vor învăța să deseneze bastonașe și să scrie alfabetul – online. Viitorul sună bine! Doar că foarte analfabetizat funcțional!

Cei mai mari, cu BAC-ul și Capacitatea tropăind la ușă, se cred într-o veșnică vacanță și ne dau cu tifla în cap spunându-ne că, iată, da, s-a întâmplat, Școala a fost unsă pe slănină și dată la câini, care au mâncat-o…Viitorii medici învață online cum să opereze. Viitorii ingineri tot online deslușesc tainele construirii și rezistenței unei clădiri. Viitor de sparangheliști țara noastră are ! Sintagma carne de tun capătă noi conotații… carne de plantație!

Dar, drept dovadă că virusache e mofturos și capricios, nu îi place să atace pe la adunările publice de maxim 20 de persoane din spații închise. Ori la întâlniri în aer liber de maxim 50 persoane. Care, ambele, sunt permise. Doar suntem în campanie electorală. Covid-uțu urăște supermarketurile. Care, astfel, rămân și ele deschise! Spre deosebire de piețele cu producători autohtoni. Doar nu ați crezut că vreun brav lider român va îndrăzni să se pună de a curmezișul profiturilor uriașe ale marilor retaileri, bani ce în secunda doi după încasare zboară din zona mioritică spre meleaguri mai bruxeleze. Și virusache acesta urăște, mai ales, să se manifeste în a șasea zi a celei de a 12-a luni a anului 2021 în România. Doar nu credeați că ai noștri guvernanți au ales data alegerilor, așa, întâmplător, fără să se consulte cu Mafalda Covid-ului și să afle capriciile acestuia…. Asta, bineînțeles, după ce au studiat Istoria-povestită-de-consilieri și au aflat că în 1944 în SUA au avut alegeri deși era în plin război. Atâta tot că nu au mai studiat și logica și Istoria reală să afle că în 1944 războiul era la câteva mii de km de teritoriul american… Națiunea americană, ce-i drept, da, fiind cobeligerantă.

Sau poate COVI Duțu nu are capricii. Și e un coronavirus malefic. Doar că în acest caz virusată e mintea decidenților care impun reguli izvorâte din idei năstrușnice…sau din ordinele Licuricilor șefi…

fb-share-icon0