Cotidianul Transilvan

Ne dă la RADIO! Cu fonduri europene

Pentru 63 de noi firme, primii pași pe piața concurențională au fost călăuziți de către echipa de implementare a proiectului European România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj. De asemenea, aceste firme noi au fost sprijinite concret, cu fonduri, în cadrul aceluiași proiect. Și, dacă credeați că aceste firme suntg toate din doemnii clasice, precum comerț sau producție, ei bine, gama de activitate este una extreme de variată, printyre noile business-uri pornite de tinerii antreprenori numărându-se și exotice cabinete medicale sau chiar…posturi de radio online. Da, ne dă la RADIO…să vedem însă de unde până unde idea creării unui post de radio cu fonduri europene.

 

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

Premium Media Vision SRL: Deoarece o afacere pe cont propriu ofera posibilitatea de a fi creator, de a implementa ideile, dar si pentru a face profit. Fondurile europene ofera finantare fara garantii, spre deosebire de banci, apoi vorbim de o finantare nerambursabila. Nu suport sa lucrez pentru cineva, sunt un angajat slab. Un bun antreprenor in schimb.

 

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

Premium Media Vision SRL: Nu as vorbi de un strop de nebunie sau curaj. E nevoie de suport, de intelegerea unor proceduri stricte, de aplicarea lor. Si de munca, extrem de multa munca, flexibilitate, inteligenta. Am avut in echipa de proiect un sprijin major, Alina Chiorean, care a avut echilibrul si competenta necesara  de a lucra cu mine, desi sunt o personalitate extrem de dificila.

 

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

Premium Media Vision SRL: Este foarte greu de lucrat cu oamenii pe fiscalitatea existenta. CAS, CASS, samd. Neseriozitatea unui numar mare de intervievati, peste 80, denota o deficitara cultura a muncii in Romania. Cheltuile cu munca vie, chiriile disproportionate fata de calitate, ne referim la un studio de radiovision totusi, unde temperatura atinge usor vara 42 grade Celsius, denota un dezinteres al proprietarilor de spatii fata de chirias. Cea mai mare provocare a fost si ramane resursa umana slab pregatita, cu pretentii salariale mari, dar cu dificultati de a lucra in media, unde nu exista weekend.

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

Premium Media Vision SRL: Vocea Clujului ofera informatie in general curata. Este un portal de stiri, care a trecut in impact de jumatate de milion de vizitatori in ultima luna. Asta este piata, spectatorii de la televiziunile clasice se regasesc in online. Muzica este de calitate, 80 s, dar si emisiuni dedicate, talk show-uri. Conceptul de radiovision a fost un pionierat in Romania in 2019. Acum, s-a generalizat, toate televiziunile emit si online. Lipsa de aliniere la un model politic sponsorizat este unica in presa romaneasca si ne apropie mult ca apordare de Foxnews. Investigatii media, exprimarea brutala a realitatii fara ochelari roz, face diferenta. Imaginea video curata, spontaneitatea si acratetea informatiei reprezinta vocea interioara a  vocii clujului.

Rep.: Acum, în plină desfășurarea activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?

Premium Media Vision SRL: Sunt condamnat la succes. Fac ce imi place, deci reusita poate fi probata. Nu regret nimic din ce am facut in viata.

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

Premium Media Vision SRL: Ok, a fost destul de greu cu sediile si personalul, platit prost, datorita fiscalitatii excesive. A fost greu sa ma obisnuiesc cu un alt stil de lucru, extrem de riguros, dar birocratic. Fara Alina Chiorean cedam psihic cand trebuia sa fac hartii peste hartii. Apoi, cand ma gaseam in fata microfonului, imi reveneam. Am asigurat tehnicul binisor, desi Microsoft nu poate face un SO care sa nu se apdateze noaptea cand uneori dorm si eu. Deci, in noaptea de Revelion instalam pachete de securitate pe la 2.

Cel mai placut a fost sa lucrez cu Viorel Catarama si echipa de la Bucuresti. Nu am crezut ca un om de business isi va ceda sala de conferinte pentru a functiona un radio.

Pacat ca am 54 de ani, deoarece partea de dezvoltare online de abia incepe. Am un nume serios in presa, fiind numarul 2 in presa clujeana ca si content si adevar. Nu dau informatii aiurea, verific. Asta m-a ajutat.

 

Premium Media Vision SRL

0733 107 107

 

fb-share-icon0