Cotidianul Transilvan

Șosele pline de alcoolici, vitezomani și persoane fără permis

La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 20 de ani, din Republica Moldova, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 16.00, polițiștii l-au depistat pe acesta în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Traian Vuia, din municipiul Cluj-Napoca, fiind implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, în continuare fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării probelor biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

***

BĂRBAȚI CERCETAȚI PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

La data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 05.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Baciu, în timp ce conducea un autoturism pe DN1F-E81, din direcția Zalău spre Cluj-Napoca, fără a deține permis de conducere

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, în jurul orei 19.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Căianu, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe un drum comunal din localitatea Văleni, fără a deţine permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

DEPISTAT CU ALCOOL LA VOLAN DE POLIȚIȘTII GHERLENI

La data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Gherla au depistat un conducător auto în vârstă de 58 de ani, din București, care se deplasa pe DJ 172F, în interiorul localității Petrești, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

***

VITEZOMAN DEPISTAT DE POLIŢIŞTII TURDENI

La data de 19 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un conducător auto de 23 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce rula cu viteză de 162km/h, în localitatea Copăceni.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că acesta nu avea valabilă poliţa de asigurare RCA, iar pe dispozitivele de iluminare faţă-spate avea aplicate folii neomologate.

În urma constatărilor efectuate, tânărului i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată au fost reţinute certificatul şi placuţele de înmatriculare, fiind aplicate sancţiuni în valoare de 5.930 lei.

**

ACŢIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului Cluj, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, împreună cu polițiști locali și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop” acţionează in vederea împiedicării răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, zilnic sunt desfăşutare acţiuni în sistem integrat, verificându-se măsurile impuse prin HG 935/2020. 

În ultimele 24 de ore, forţele de ordine implicate au verificat 2.745 de persoane şi 135 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse

Totodată, au fost verificate 970 de mijloace de transport persoane.

Urmare a neregulilor constatate, forţele angrenate în acţiuni au aplicat  276 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare totală de 31.950 de lei.

Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au acţionat în sistem integrat, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali în vederea menținerii unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru punerea în aplicare a prevederilor legislației specifice stării de alertă.

În prima parte a acţiunii, desfăşurată în intervalul orar 17.00-19.00, s-a verificat respectarea prevederilor legale în hipermarketuri şi centre comerciale din municipiul Cluj-Napoca, totodată, fiind verificate staţiile de autobuz şi zonele aglomerate, precum Piața Mihai Viteazu, Piața Mărăști sau Calea Florești.

În cadrul activităţilor desfăşurate, s-a impus aplicarea unui număr de 14 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor instituite în contextul actual.

În cea de-a doua etapă, desfăşurată în intervalul orar 23.00-01.00, forţele de ordine au verificat respectarea interdicţiei de circulaţie impusă dupa ora 23.00.

Au fost legitimate 85 de persoane şi au fost verifcate 70 de autoturisme.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, 10 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte.

***

ACTIUNE A POLIȚIȘTILOR LA GHERLA

La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla și ai Secției Rurale arondate au desfășurat o acțiune pe raza de competență în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 235 de persoane și au verificat în trafic peste 100 de autovehicule.

Acțiunea a avut ca obiectiv principal responsabilizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor aduse prin HG 935/2020, astfel că în urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020.

Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție în spațiile publice deschise și/sau închise, dar și pentru încălcarea interdicției de circulație a persoanelor și neprezentarea documentelor necesare verificării motivelor de deplasare.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în trafic, 6 persoane au fost sancționate în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R.

Astfel, au fost reținute 2 permise de conducere de către polițiști.

fb-share-icon0