Cotidianul Transilvan

BAS CUSTOM SOFTWARE, soluții virtuale personalizate la îndemâna oricui

Prin finanțarea asigurată de Programul European România Strat-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!”, coordonat de Primăria Florești, județul Cluj, au fost asigurate fondurile necesare și know how –ul pentru ca 63 de firme noi să pornească la drum pe piața liber concurențială. Una dintre acestea este BAS CUSTOM SOFTWARE SRL, o firmă care promovează relația flexibilă, bazată pe comunicare permanentă cu clienții și susține și folosește inovația în toate sensurile, pornind de la idei, la softuri și design web, instrumentalizând tehnologii de operare IT inovative.

 

Rep. : De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene ?

BAS CUSTOM SOFTWARE SRL: Am construit această afacere mizând pe continuitate și dezvoltare, pentru că activitatea în domeniul serviciilor IT o desfășuram deja de ani buni, însă ea avea nevoie de investiții, de un suflu nou. Am căutat oportunitatea de a-mi pune în practică ideile antreprenoriale cu ajutorul fondurilor europene și a putea desfășura astfel o activitate pe cont propriu, anume realizarea de software la comandă, aplicațiile IT și designul web ținând de specialitatea mea. A fi pe cont propriu are numeroase avantaje, dintre care cel mai important este că îți oferă libertatea de a pune în aplicare ideile și a decide fără limitările impuse de o companie angajatoare, care vine de obicei cu o agendă proprie și o abordare impersonală.

Mi-am dorit să construiesc o afacere care să lege armonios oamenii de tehnologie, un teritoriu unde dorințele consumatorilor să se întâlnească cu prezentarea pe paginile web a produselor și serviciilor. Încerc conectarea psihologiei de piață cu prezentările virtuale și am credința că acesta este prezentul și mai ales viitorul. 

Finanțarea prin programul Start Up Plus lansată de UAT Floresti s-a dovedit o șansă specială pentru inițierea acestui proiect și pe măsura implementării afacerii, la aproape doi ani de la înființarea firmei, afacerea este viabilă și funcțională. 

 

Rep. : Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană ?

BAS CUSTOM SOFTWARE SRL: O inițiativă antreprenorială nu se poate duce la îndeplinire fără puțin curaj, deoarece piața din domeniul IT este una competitivă și extrem de dinamică. Un factor de risc pentru firme este mediul de afaceri nesigur de la noi, problemele birocratice și legislația stufoasă. Cu toate acestea, dacă există determinare – iar noi cu asta am pornit la drum – există și curaj, adică în acest context ele sunt sinonime.

Dar acesta e doar începutul, căci urmează alte cerințe pentru susținerea unei afaceri: găsirea angajaților potriviți, antrenarea și dezvoltarea colaborărilor, atenție la detalii, coordonarea echipei, administrarea eficientă, comunicarea flexibilă, planificare pe termen scurt și mediu, etc.

 

Rep. : Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat ?

BAS CUSTOM SOFTWARE SRL: Faza de implementare a afacerii a impus realizarea achizitiilor după proceduri stricte, iar aici o problemă a fost multitudinea de documente necesare în dosarele de achiziție, dar și nevoia de a modifica planul de afaceri pe parcursul primelor 12 luni de la înființare, deoarece una este afacerea pe hârtie și cu totul altceva atunci când o începi efectiv și vezi cât de diferită e realitatea de teorie. Provocări au mai fost cu dovezile solicitate furnizorilor de echipamente care de obicei nu se grăbesc să le pună la dispoziție, cu urmărirea punctuală a metodologiilor proiectului, cu promovarea afacerii și participarea cât mai rapidă pe piață pentru a înregistra venituri. Presiunea finalizării în termen a achizițiilor s-a adăugat celei de a produce venituri ca și condiție de a accesa a doua tranșă a subvenției.

Nu a fost ușor să facem față acestor provocări, însă cu ajutorul experților implicați în proiect care ne-au consiliat permanent am reușit să finalizat implementarea. Ne-am asumat de la început faptul că determinarea, flexibilitatea și dinamismul vor fi armele cu care pornim la drum și se pare că am mizat corect, pentru că acum suntem în rândul afacerilor funcționale.

 

Rep. : Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil?

 

BAS CUSTOM SOFTWARE SRL: Lumea de astăzi este interconectată, iar dacă nu ai măcar o pagină de facebook sau un site de prezentare pe internet se poate spune că practic nu exiști. Prezentarea specificului și ofertelor firmelor pe internet este o necesitate, nu mai reprezintă un moft. Însă pentru a te detașa de competitorii de pe piață trebuie să oferi ceva ce te individualizează, iar aici intervine Bas Custom Software, pentru că, în serviciile oferite de noi, accentul cade noi pe customizare, suntem o interfață între cum se personalizează și se identifică firmele și instituțiile care apelează la noi și respectiv piața cererilor de bunuri și servicii.

Este recunoscut enormul potențial adus în dezvoltarea unei afaceri prin transformarea sa într-o parte integrantă dintr-o rețea și au aparut în ultimul deceniu noi idei de utilizare a informației online. Treptat s-au instalat pe piața afacerilor noi concepte, cum ar fi cel de afacere electronică (E-Business) sau comerț electronic (E-Commerce), ca alternative electronice ale modului tradițional de a face afaceri sau comerț. Afacerile electronice nu sunt doar o modă, ele reprezintă o abordare modernă a conceptului de a “face” afaceri. Apar modificări în modul în care este utilizată informația, în care se contactează clienții, furnizorii și angajatii, în marketing, în modul de promovare, etc.

Prin profilul de activitate, Bas Custom Software promovează relația flexibilă, bazată pe comunicare permanentă, cu clienții și susține și folosește inovația în toate sensurile, pornind de la idei, la softuri și design web, instrumentalizând tehnologii de operare IT inovative. Capacitatea de adaptare a ofertelor noastre la trendurile de pe piață și la cerințele clienților în același timp, adică flexibilitatea și dimanismul cred că ne diferențiază de alte firme care oferă consultanță, pagini web, software la comandă etc. În același timp, ceea ce oferim noi are și un rol educativ, pentru că de multe ori le sugerăm clienților să folosească tehnologii inovative și îi instruim în folosirea acestor instrumente, deci promovăm și educarea TIC la nivelul comunității.   

Rep. : Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită ? Care au fost cele mai plăcute momente pe care le-ati experimentat pe parcurs ?

BAS CUSTOM SOFTWARE SRL: Faptul că suntem funcționali în acest moment și am reușit implementarea planului de afaceri în termen și fără probleme este deja un succes. Concurența în acest domeniu este foarte puternică, vorbim de companii mari și puternice care acoperă o mare parte din piață. Au însă și prețuri pe măsură, serviciile lor nu sunt foarte accesibile financiar întreprinderilor mici și mijlocii, de multe ori. Prețurile noastre sunt însă modice și se pot negocia.

Dar ceea ce oferim noi în mod special este customizarea reală și originalitatea, pe agenda noastră de priorități fiind de a descoperi și de a oferi o interfață virtuală atractivă a ceea ce își doresc clienții atunci când își fac, de exemplu, un site de prezentare. Comunicăm în mod repetat cu aceștia până când produsul final iese exact cum și l-au dorit, inserând sugestii utile și adaptate fiecărui caz. Pot afirma că mulțumirea lor, atunci când își văd ideile expuse cu un design personalizat pe o pagina web, este principalul beneficiu psihologic din tot acest travaliu și reprezintă, în fond, esența reușitei acestui proiect antrepenorial. Pentru că un client convins și satisfăcut va aduce după sine alții, fiind de așteptat să urmeze și beneficiile financiare.   

 

BAS CUSTOM SOFTWARE SRL

https://customwebsite.ro

bar.andrei6@gmail.com

0724314823

Adresa: Beius, Str. Nicolae Bolcas, Nr. 12, Jud. Bihor

fb-share-icon0